17 Mayıs 2024 Cuma

İHD'den kadın tutsaklara kart atma eylemi

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bulunan hasta kadın tutuklulara Beyoğlu Sıraselviler Caddesinden bulunan PTT Taksim Şubesi'nden kart gönderdi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bulunan hasta kadın tutuklulara Beyoğlu Sıraselviler Caddesinden bulunan PTT Taksim Şubesi'nden kart gönderdi.
 
Postane önünde bir araya gelen komisyon üyeleri "Yaşasın 8 Mart" pankartını açtı. Kısa bir konuşma yapan İHD Komisyon Üyesi Hatice Onaran, "Öncelikle tüm kadın arkadaşlarımızın 8 Martını kutluyoruz. İçeride dört duvar arasında bulunan kadın arkadaşlarımızın da, mahpuslarında bu gününü kutlamak için sembolik olarak Türkiye hapishanelerinde bulunan ve sağlık durumları ağır olan mahpuslara kart göndereceğiz" dedi.
 
Onaran gönderdikleri kartlar üzerindeki mesajıda şu şekilde paylaştı: "Dünyayı güzellik kurtaracak, her şey sevmekle başlayacak. Jin jiyan azadî."
 
Açıklama "Yaşasın 8 Mart dayanışması" sloganıyla son bulurken, komisyon üyeleri hazırladıkları kartları postaneden gönderdi.