3 Mayıs 2024 Cuma

İ.E.'nin babası: Adalet istiyorum

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne maruz kaldığı için intihar eden ve 33 gün sonra yaşamını yitiren İ.E.'nin babası, "Binlerce mağdur var. Böyle olayların üstü örtülmesin. Adalet istiyorum" dedi. Tecavüzcü uzman çavuş Orhan açığa alındı.

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne maruz kaldıktan 33 gün sonra yaşamını yitiren İ.E.'nin babası Fuat E., "adalet istiyorum" dedi, olayın üzerinin kapanmamasını istedi. 

Cumhuriyet'e konuşan Fuat E., kızının yaşadıklarıyla ilgili, şunları söyledi: "Musa Orhan, kızımı 'Devlet adamıyım, ayda 13-14 bin TL maaşım var, bana güven' diyerek ikna etmiş. Yanına almış. Kızımı yine uzman çavuş olan bir arkadaşının evine götürmüş. Kızıma hap ve alkol vererek sarhoş ediyor. 4. gün kızım, 'Niye nikâh yapmıyorsun, beni niye bu hale getirdin, aileme dönemiyorum' diyor. Musa Orhan ise, 'Operasyona gidiyorum. 1-1.5 ay operasyonda kalacağım. İzmir'de kuzenim var, al 500 TL oraya git. Hemen gelir nikâh basarız' diyor. Kızım İzmir'e gittiğinde Musa Orhan telefonunu kapatıyor."

'KIZIMI GÖSTERMEDİLER'
Kızı intihar girişiminde bulunmadan 1 hafta önce savcılığa şikâyette bulunduklarını belirten Fuat E., "Kızım, Batman'a döndükten sonra Musa Orhan'a 4 gün boyunca mesaj yazıyor ama cevap verilmiyor. İntihardan 1 hafta önce savcılığa şikâyet dilekçesini verdik. Kızım Musa Orhan'a yazdığı mektupta, 'Beni tehdit ettin, ya kendimi ya da seni öldürecektim. Sana gücüm yok' diye yazmış. Kızım yoğun bakımda olduğu hastanedeki sağlık görevlileri, son 3 gündür ne bana ne de annesine kızımı gösterdiler. Doktor, 'Savcılığa, Emniyet'e kime giderseniz gidin, isterseniz şikâyet edin kesinlikle gösteremeyiz' dedi" şeklinde konuştu.

SERBEST BIRAKILMIŞTI
İntihar girişiminin ardından gözaltına alınan ve "nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklama istemiyle Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Musa Orhan, 17 Haziran'da "yurtdışı yasağı" uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Bu karara karşı hem Siirt Barosu hem de Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itirazlar reddedilmişti.

Soruşturma kapsamında Musa Orhan hakkında düzenlenen iddianame ise Siirt Ağır Ceza Mahkemesi tarafından başsavcılığa iade edilmişti. Bunun üzerine başsavcılık, mahkemenin verdiği karara karşı itirazda bulundu.

'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi Avukat Ayşegül Kesici, iddianamenin iadesi kararına karşı yapılan itirazın kabul edildiğini belirtti. Kesici, "Mahkeme aşamasında da Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Başsavcılığın, Orhan'ın tutuklanması talebinde de bulunduğu ancak bu konuda henüz bir gelişmenin olmadığı belirtildi.

Bu arada İ.E.'ye tecavüz eden Musa Orhan, soruşturma nedeniyle açığa alındı.