4 Mayıs 2024 Cumartesi

Hürriyet'ten atılan gazetecilerden işe iade davası

TGS, Hürriyet'ten çıkarılan 46 gazecinin hakları için başlatılan arabuluculuk sürecinin sonuçsuz kaldığını belirterek, işe iade davası açıldığını açıkladı.

Hürriyet gazetesinde işten çıkartılan 46 gazetecinin kıdem ve ihbar tazminatları yaklaşık iki aydır ödenmezken, işveren tarafı bugüne kadar herhangi bir adım da atmadı. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), gazetecilerin tüm haklarını almakta kararlı olduğunu belirtek işe iade davası açtı.

Hürriyet'te çalışan TGS üyesi 46 gazeteci 25 Ekim'de işten çıkartılmıştı. İşten çıkarıldıklarını evlerine gelen noter tebligatlarıyla öğrenen gazetecilere, ihbar ve kıdem tazminatları için herhangi bir ödeme takvimi sunulmamıştı.

TGS, 46 gazetecinin haklarını almak için başlattığı arabuluculuk sürecinin karşılıksız bırakıldığını duyurdu. Açıklamada, sendikanın görev başında olduğu belirtilerek, "Avukatlarımız dün itibariyle işe iade davalarını açmıştır. Arkadaşlarımızın tüm haklarını kuruşu kuruşuna almaya kararlıyız. Medya sahipleri bilmelidir ki Türkiye Gazeteciler Sendikası, bu hukuksuzlukların hiçbirine göz yummayacaktır. Haksızlığa uğrayan arkadaşlarımız bütün haklarına kavuşacaklardır. Hürriyet Gazetesi'ni Hürriyet yapanlar gazetecilerdir. Gazeteleri yönetenler anayasanın tüm çalışanlara tanıdığı sendika hakkına saygı duymak, gazetecilerin emeklerine saygı duymak zorundalar" çağrısı yapıldı.