20 Mayıs 2024 Pazartesi

Hopa'da 1 Mayıs tutuklamaları protesto edildi

1 Mayıs'ta Taksim barikatlarını zorlayan 49 devrimcinin tutuklanması Artvin'in Hopa ilçesinde protesto edildi.

1 Mayıs'ta Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e yürüme iradesi gösteren 49 devrimcinin tutuklanması, Artvin'in Hopa ilçesinde protesto edildi. Metin Lokumcu Meydanında yapılan açıklamada, "Arkadaşlarımızı, Taksim'i, bizden çaldığınız her şeyi geri alacağız" pankartı açıldı.

Basın metnini okuyan Melike Arduç, emek düşmanı AKP iktidarının 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyenlere saldırılarını sürdürdüğünü söyledi.

"Bütün engellemelere, gözaltılarla, şiddete, kara propagandaya rağmen binlerin Taksim'e yürüme iradesini kıramayan iktidar şimdi de bu meşru direnişi suçlu göstermeye çalışıyor" diyen Arduç, tutuklanan devrimcilerin polis tarafından şiddete ve kötü muameleye uğradığını söyledi.

'1 MAYIS'A KATILANLAR KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla 1 Mayıs'a katılanları kriminalize etmeye çalıştığını belirten Arduç, "İkametlerinden gözaltına aldıkları kişileri 'kaçarken yakalamış' gibi göstermek, işkence ve kötü muamele yasağının polis tarafından ihlal edilişinin videosunu kahramanlık diye överek yayımlamak da bu çabanın parçası" dedi.

Filistin için timsah gözyaşları döken iktidarın "Katil İsrail, işbirlikçi Erdoğan" sloganını suç saydığını belirten Arduç, "İsrail'le sözde ticareti kesenler askeri ve diplomatik hiçbir ilişkiyi kesmemiştir" dedi. İşkencede katledilen İbrahim Kaypakkaya'nın resimlerinin de suç sayıldığına işaret eden Arduç, ortadaki tek suçun Taksim'in 1 Mayıs'ta emekçilere kapatılması olduğunu belirtti.

'ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'
Halkı ağır bir yoksullukla baş başa bırakan, işçileri güvencesiz, ölümcül çalışma koşullarına mahkum eden, emeklileri sefalet ücretine mahkum bırakan iktidarın milyonların biriken öfkesini ve mücadele azmini engellemeye çalıştığını dile getiren Arduç, iktidarın halkın örgütlü gücünden korktuğunu vurguladı.

Arduç, şöyle devam etti: "Halka, emeğe, doğaya, yaşama savaş açmış bir iktidar insanca bir yaşam mücadelesi verenlere gözdağı vermek istemektedir. Ancak unutulmamalıdır ki Taksim iradesi işçilerin iradesidir, yoksulların iradesidir, kadınların iradesidir, gençlerin iradesidir, emeklerine, geleceğine el konulan milyonların iradesidir. Taksim emektir, Taksim halkındır! İnsanca bir yaşam, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verilsin. Tutuklanan 49 arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!"