18 Nisan 2024 Perşembe

Hırsızlıkla suçlanan kadın işçi 2 kez çıplak arama işkencesine uğradı

JW Marriott'da bir müşterinin hırsızlıkla suçladığı kadın işçi iki kez çıplak arama işkencesine uğradı. İşçinin üzerinde bir şey çıkmayınca iş yeri, işçiyi işten çıkardı. 

İstanbul Ataköy'de bulunan JW Marriott'da kat görevlisi olarak çalışan işçi kadın, bir müşterinin hırsızlık suçlaması sonucunda otel tarafından 2 kere çıplak arama işkencesine uğradı. 

İlk suçlamanın ardından çıplak arama işkencesine maruz kalan kadın işçi, üzerinden bir şey çıkmayınca çalıştığı kata gönderildi. Aradan geçen kısa bir sürenin ardından kadın işçiye tekrar çıplak arama işkencesi uygulandı. Polis incelemesi sonucu işçinin suçsuz olduğu ortaya çıkınca otel, "Olay dava ile netleşince gelirsin çalışmaya" gibi bahanelerle işçi işten çıkarıldı. 

Yaşar Usta portalının duyurduğu olaya Otel ve Turizm İşçileri Sendikası müdahil oldu. Olayın ardından yapılan görüşmede işçinin talebi sonucu otel, tüm çalışanların önünde özür dileyerek eğer işçi de isterse beraber çalışmak istediklerini beyan etti. Yalnızca bir gün göstermelik işe çağrılan işçi  bir daha aranmadı.

Otel ve Turizm İşçileri Sendikası, ihtar yollayarak hem sürecin başından beri hem de taşeron işçilere asıl işi yaptırarak suç işlediğini belirtti. Sendika, taleplerinin karşılanması gerektiğini yoksa her türlü gerekli adımların atılacağını bildirdi.