16 Eylül 2024 Pazartesi

Helin Palandöken'i öldüren Yetgin'e ağırlaştırılmış müebbet hapis

Pendik'te lise öğrencisi Helin Palandöken'i öldüren Mustafa Yetgin, "Tasarlayarak çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul Pendik’te, 13 Ekim 2017 tarihinde, lise öğrencisi Helin Palandöken’in öldürdüğü ve 2 kişinin de yaraladığı saldırıyla ilgili dava Kartal'da bulunan Anadolu 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
"Tasarlayarak kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs"  suçundan kendisine yardım eden Halis Can Dağarslan'ın yargılandığı duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Yetgin ve tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan ve avukatları ile Helin Palandoken'in ailesi, avukatları ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu katıldı.
 
Mahkemede söz alan sanık Halis Can Dağarslan, beraatini isterken, tutuklu sanık Mustafa Yetgin ise, savunmasında bilindik sözler sarf etti. Sanık avukatı ise Yetgin'in masum olduğunu iddia etti. Avukat, tutuksuz sanık Dağarslan'ın yardım ettiğine dair bir kanıt olmadığını iddia ederek, beraatini istedi.
 
Son savunmaların ardından verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa Yetgin hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, tutuksuz sanık Halis Can Dağarslan hakkında yeterli delil olmadığı için beraatine karar verdi. 
 
Kararın ardından adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Helin'in babası Nihat Palandöken, "İndirim yapılmaması için çok uğraştım. Sokak sokak, ev ev gezdim. Ben istiyorum ki bu ülkede başka Helinler öldürülmesin, öldürenlere indirim yapılmasın. Karardan memnunum" dedi.
 
Palandöken ailesinin avukatı ise bu kararın Türkiye yargısında emsal bir karar olduğunu söyledi.