18 Nisan 2024 Perşembe

HDP'liler direnişteki As Plastik işçilerine destek verdi

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm direnişteki As Plastik işçilerini ziyaret etti. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, işçilerin örgütlülüğünün önemine işaret etti, "Mecliste, alanlarda, sokaklarda sizin direnişinizi tüm ülkeye duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta bulunan As Plastik işçileri, Petrol-İş Sendikasına üye olmalarının ardından, patronun yetki itirazında bulunması ve baskıları artırması üzerine 1 Şubat'ta iş bırakma eylemi yaptı. Eylemin ardından 30 işçi Kod 46 ile işten atıldı. Fabrika önünde direniş başlatan işçileri bugün HDP'liler ziyaret etti.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve beraberindeki heyeti işçiler alkışlarla karşıladı. Gülüm, sendikalaşmanın hak olduğuna işaret etti, işten çıkarmaların hukuksuz olduğunu söyledi. Gülüm, "Sendikalaşma yasalarda var. Ama niye örgütlenince, sendikalaşınca işten atılıyoruz? O zaman yasaya niye yazıyorsunuz? Çok açık ki işveren, işçilerin örgütlenmesini istemiyor. Sendikalı olmasını istemiyor. Çünkü sendika demek işçilerin ezilmemesi, bir araya gelmek, birlikte duruş sergilemek, insanca yaşamanın koşullarını sağlamak demek. Tek tek olduğumuzda istedikleri zulmü yapıyorlar. Ama örgütlüysek istediklerini yapamıyorlar" diye konuştu.

Gülüm, patronların yetki itirazına tepki göstererek, "İşçiyi oyalamak için bunu yapıyorlar. 'Üç, beş yıl mahkemede sürünür. Bu arada belki birileri vazgeçer. Bende bu arada sendikanın yetkisini düşürmüş olurum' diyorlar. Bütün dertleri budur. Ama buna sizin izin vermeyeceğinizi biliyorum. HDP olarak bütün ezilenlerin yanında olduğumuz gibi sizin de yanınızda olmaya devam edeceğiz. Mecliste, alanlarda, sokaklarda sizin direnişinizi tüm ülkeye duyurmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.