28 Mart 2024 Perşembe

HDP'li vekilden Çimsataş işçilerine ziyaret

MESS patronlarıyla imzalanan toplu sözleşmeye itiraz ederek iş bırakma eylemi yapan ve işten atma saldırısıyla karşılaşan Çimsataş işçilerini HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ziyaret etti. Turan, işçilerin yanında olacaklarını söyledi.

Mersin'de Çimsataş Metal Fabrikası işçileri, MESS patronlarıyla imzalanan grup toplu sözleşmesini kabul etmeyerek başlattıkları direnişlerini sürdürüyor. 12 Ocak'tan bu yana iş bırakma eylemi yapan işçilerden 12'si işten atılırken, işçiler fabrika önünde eylemlerine devam ediyor.

HDP'Lİ TURAN'DAN ZİYARET
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, direnişteki işçileri ziyaret etti. Haklı taleplerini kazanana kadar işçilerin yanında olacaklarını vurgulayan Turan, bu ülkeyi soyanların işçi ve emekçinin hakkını vermeyenler olduğunu söyledi.

'ALINTERİMİZİ İSTİYORUZ'
İşçiler ise talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini belirterek, siyasi parti ve kitle örgütü teslimlerini direnişlerine sahip çıkmaya çağırdı. Geçinemediklerini ifade eden işçiler, imzalanan toplu sözleşmeyi kabul etmediklerini söyleyerek, "Biz sadece insanca yaşamak istiyoruz. Biz alınterimizi istiyoruz" dedi.