18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP'li Gülüm'den Ataşehir Belediyesi'ne: Hangi hakla işçiye şiddet uygularsınız

Ataşehir Belediyesi tarafından işten atılan işçilerin eyleminde konuşan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, "Siz hangi hakla kirli olduğu gerekçesiyle burada çalışan işçiyi belediyeye almaz ve şiddet uygularsınız? Bu durum kabul edilebilir değildir" diyerek tepki gösterdi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ataşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla eylemlerinin 36'ncı gününde belediye önünde basın açıklaması yaptı.

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çok sayıda işçi katıldı. Eylemde "Direnen işçiler yenilmeyecek", "Baskılara boyun eğmeyeceğiz" sloganları atıldı.

36 gündür hak mücadelesi verdiklerini vurgulayan DİSK İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Nevzat Karataş, toplu iş sözleşmesine atıfta bulunarak, "Hukuksuz muameleye maruz bırakıldık. Sınıf yanlısı bir politika için insancıl taleplerinin yerine getirilmesi gerekir" sözleriyle dayanışma çağrısında bulundu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU'
Ardından konuşan DİSK Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Sekreteri Cem Karasoy da "İşçilerin en yaşamsal hakkı olan ücretler eksik verilmekte. Özellikle dış bölümde çalışan arkadaşlar çalışma şartları ve koşulları çok zor durumdadır. Bu konudaki isteklerimiz yerine getirilmemiştir. Belediye yönetimi sendikal hakkını savunan işçileri mobbinge maruz bırakmıştır. Arkadaşlarımız sendikamızdan çıkarılmaya zorlanmıştır. Belediye, yeleği bahane edilerek işçi arkadaşımızın belediyeye girmesine izin vermemiş, arkadaşımız bir odaya kapatılarak işkence edilmiştir. Bizler şube yöneticileri olarak gece gündüz işçi arkadaşımızın içinde örgütlenme çalışması yürüterek bu durumun önüne geçmek için elimizden geleni yaptık. Bu durumun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Darp raporu alınarak suç duyurusunda bulunulmuştur. Bugün de yapılan bu mezalimi şiddetle kınadığımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

'HANGİ HAKLA?'
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise Ataşehir Belediyesi'ne, "Siz hangi hakla imzaladığınız toplu iş sözleşmesine uyumayıp kafanıza göre takılırsınız? Siz hangi hakla işçinin maaşını taksit taksit öder açlığa mahkum ederim dersiniz?" diye sordu. "Eğer çok istiyorsanız kendi maaşlarınızı taksit taksit alın" diyen Gülüm, "Siz hangi hakla kirli olduğu gerekçesiyle burada çalışan işçiyi belediyeye almaz ve şiddet uygularsınız? Siz hangi hakla işçileri mobbinge maruz bırakarak sendikal örgütlülüğü parçalamaya çalışırsınız? Toplu iş sözleşmesi imzaladıysanız buna uymak zorundasınız. Halkın ve emekçilerin haklarını savunmak üzere seçildiniz. Bu durum kabul edilebilir değildir" dedi.