17 Mayıs 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi'den PM üyesi Büşra'nın kaçırılmasına ilişkin açıklama

HDP Kadın Meclisi, PM üyesi Hatice Büşra Kuyun'un iki gün önce Van'da polis tarafından kaçırılmasıyla ilgili açıklama yaptı, "Kadın özgürlük mücadelesi yürütmemize engel olamayacaksınız" dedi.

HDP PM Üyesi Hatice Büşra Kuyun 4 Mayıs'ta Van'ın İpekyolu ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırıldı.

HDP Kadın Meclisi Kuyun'un kaçırılması ve tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. AKP-MHP faşist iktidarının kadın özgürlük mücadelesi yürütenleri hedef haline getirdiğini belirten HDP Kadın Meclisi, "Büşra arkadaşımızın da kaçırılıp tehdit edilmesi; AKP-MHP faşist blokunun kaybetme politikası ile kadın ve Kürt düşmanı politikalarından bağımsız değildir" dedi.

Büşra Kuyun'un yalnız olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Büşra, Van'da aynı zamanda gençlik çalışması yürüten ve son kongremizin ardından PM üyesi seçilen bir mücadele arkadaşımız. Onun verdiği mücadeleden korkanlar, Büşra arkadaşımızı yalnız sanmasın. Erkek egemen zihniyetinin temsilcisi olan AKP-MHP ittifakının; tutuklamalarına, siyasi soykırım operasyonlarına, tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyen kadınlar olarak sesleniyoruz; bu politikalarınıza asla geçit vermeyeceğiz" dedi.

"Kadın dayanışmamız ve birlikteliğimiz sizin tehdit ve mafyavari zihniyetinizden daha güçlüdür. Baskı ve tehditlerle bizi mücadelemizden alıkoyacağını sananlar, direniş tarihimize baksınlar. Biz Kadınlar, Rosaların, Saraların, Behice Boranların mirasını devralanlarız. Geçmişte bu tür baskılarınıza boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hiçbir baskı ve tehditle, kadın özgürlük mücadelesi yürütmemize,  demokratik siyaset yapmamıza engel olamayacaksınız."