18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP: İşçi düşmanı saltanat bitecek

HDP Emek Masası Çalışmaları Grubu, Kocaeli'de 5 işçinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti, "Bu saltanat bitecek. Tüm bu cinayetlerin sorumluları hesabını verecek. İnsanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için mücadelemiz sonuna kadar sürecek" dedi.
Hakların Demokratik Partisi (HDP) Emek Masası Çalışmaları Grubu, Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki organize sanayi bölgesinde tekstil fabrikasında ihmal sonucu yaşanan yangında 5 işçinin yaşamını yitirmesine ilişkin basın açıklaması yayınladı.
 
'İHMALKARLIK SONUCU CANLARINI YİTİRDİLER'
 
Açıklama yapan Emek Masası Çalışmaları Grubu Sözcüsü Hüseyin Taka, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine başsağlığı diledi. 
 
5 işçinin ihmal sonucu yaşamını yitirdiğini vurgulayan Taka, AKP'nin iktidarı boyunca işçi düşmanlığını gizlemediğini ve sermayeyi korumacı tavrından dolayı işçi ölümlerinin olağanlaştığını belirtti. İşçi örgütlenmelerinin AKP dönemince darmadağın edildiğine işaret eden Taka, " AKP döneminde Türkiye iş cinayetlerinde dünya genelinde 3. Avrupa'da ise 1. olmuştur" dedi.
 
'BU SALTANAT ÇÖKECEK'
 
Taka, HDP olarak işçi mücadelesine omuz verdiklerini, emekten yana bir tutum aldıklarını belirtti ve ekledi: "İktidar sahipleri saraylarda lüks içinde yaşarken, insanlar ölüyor. Kocaeli'nin Çayırova ilçesindeki tekstil fabrikasında çıkan yangında 5 emekçi, 3 kuruş için, bayram günü yanarak hayatını kaybediyor. Elbette bu böyle devam etmeyecek. Bu saltanat bitecek. Tüm bu cinayetlerin sorumluları hesabını verecek. İnsanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için mücadelemiz sonuna kadar sürecek."