12 Mayıs 2024 Pazar

HDK Emek Meclisi: Taksim'i kazanma mücadelesine güç verelim

HDK Emek Meclisi, işçi ve emekçilere, 1 Mayıs'ta Taksim'i kazanma mücadelesine güç verme çağrısında bulundu. Açıklamada, "Tüm dünyada olduğu gibi bulunduğumuz topraklarda da emekçiler talep ve mücadelelerini 1 Mayıs'ın enternasyonal bayrağı altında birleştirerek, egemenlere karşı tek ses olacak. Savaşlara, sömürüye, ayrımcılığa ve faşizme karşı yan yana direnmenin inadı ve inancıyla alanlarda olacağız" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan genel merkez binası önünde 1 Mayıs'a dair açıklama yaptı. "Yaşasın 1 Mayıs" sloganının atıldığı açıklamada söz alan HDK Emek Meclisi'nden Sevim Kaya, 1 Mayıs'ın savaşa, sömürüye ve ayrımcılığa karşı direnmenin sembolü olduğunu söyledi.

Kaya, "İşçi sınıfı ve ezilenlerin birlik, mücadele ve dayanışma gününde 1 Mayıs'a yürüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi bulunduğumuz topraklarda da emekçiler talep ve mücadelelerini 1 Mayıs'ın enternasyonal bayrağı altında birleştirerek, egemenlere karşı tek ses olacak. Savaşlara, sömürüye, ayrımcılığa ve faşizme karşı yan yana direnmenin inadı ve inancıyla alanlarda olacağız" dedi.

'8 MART VE NEWROZ'UN COŞKUSUYLA ALANLARA'
8 Mart ve Newroz'un coşkusuyla 1 Mayıs alanlarını dolduracaklarını vurgulayan Kaya, tecride ve kadın kırımına karşı Taksim Meydanı'nda olacaklarını söyledi. Kaya, "Savaş, sömürü ve faşist saldırganlık dışında bir enstrümanı kalmayan saray rejimine karşı ezilenlerin her renkte direndiği bahar sürecini 1 Mayıs'ta yeni bir aşamaya taşımak büyük bir önem taşıyor. Tecride, kadın kırımına, ekolojik yıkıma karşı özgürlük ve eşitlik diyeceğiz. Tüm halklarımızı ve emekçileri 1 Mayıs'ta HDK ile birlikte kadın direnişinin ve Newroz'un açtığı yeni yaşam yolunda buluşmaya, yürümeye ve işçi sınıfının Taksim'i kazanma mücadelesine güç vermeye çağırıyoruz" diye konuştu.