18 Haziran 2024 Salı

HBDH'den kayyum darbesine karşı İzmir ve Bursa'da eylemler

Kayyum darbesine karşı eylemlerini sürdüren HBDH Ethem Sarısülük Milisleri, emekçi halkların faşizmin nasıl gerileteceğini gösterdiğini kaydetti. İzmir ve Bursa'da kayyuma karşı eylem gerçekleştirildiği duyurulurken, faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yapıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ethem Sarısülük Milisleri, İzmir ve Bursa'da kayyum darbesine karşı eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu. HBDH Ethem Sarısülük Milislerinin eylemlere ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İZMİR VE BURSA'DA EYLEMLER
"9 haziran günü, İzmir/Kemalpaşa'da akşam saat 20.00 sularında Sekiz Eylül mahallesinde bulunan palet fabrikası ateşe verildi. Paletlerle birlikte 2 traktör bir kepçe Colemêrg'de kayyum uygulamasıyla halkın iradesinin gasp edilmesine karşı ateşe verildi . Palet fabrikası ve araçlar kullanılamaz hale geldi. 10 haziran da sabah saat 09.00 sularında Bursa'nın Osmangazi ilçesi Namık Kemal mahallesinde bulunan bir faşiste ait, elektronik ve tekstil ürünlerinin satıldığı iki katlı iş yeri Colemêrg'de kayyum uygulamasıyla halkın iradesinin gasp edilmesi sonucu ateşe verildi. Deposundan yakılan iş yeri tamamen kül oldu.

'FAŞİZMİN NASIL GERİLETECEĞİNİ EMEKÇİ HALKLARIMIZ GÖSTERMEKTEDİR'
"Faşizm ve yandaşları, kirli savaş politikalarıyla özgürlük mücadelesi yürütenlere saldırmakta, iradelerini hiçe sayıp kayyum gasplarıyla özgürlük gerillaları karşısında aldıkları yenilginin intikamını almaya çalışmaktadır. Faşizmin nasıl gerileteceğini emekçi halklarımız göstermektedir. Birleşik devrim tarihimiz şanlı direnişlerle doludur. 15-16 Haziran 1970 işçi direnişi, Gezi direnişi, Kobanê serhildanı, Van serhildanı vb. gibi öğretilere sahiptir. Bugün Colamêrg'de uygulanan kayyum gasbına karşı yapılması gerekenler bu tarihsel direnişlerin öğretisinde mevcuttur. Bizler, birleşik devrim neferleri olarak, bu tarihsel mirası ve öğretilerini benimsiyor emekçi halklarımızın yanında faşizmin korkulu rüyası olmaya devam ediyoruz. Halkların Birleşik Devrim Hareketi, tüm ezilenlerin safında yerini tutmaktadır. AKP-MHP faşizmi ve yandaşlarına sesleniyoruz; Birleşik Devrim milislerinin hedefi olmaktan kaçamayacaksınız! Bu eylemleri kayyum gasplarına karşı misilleme olarak gerçekleştirdik. Yaşasın birleşik devrimimiz! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"