18 Mayıs 2024 Cumartesi

HBDH'den İnegöl'de eylem

İnegöl'de faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir mobilya fabrikasını ateş verdiklerini kaydeden HBDH Deniz Gezmiş Milisleri, eylemi devrimci önderlere adadıklarını duyururken, Türkiyeli ve Kürdistanlı gençleri HBDH saflarına çağırdı. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Deniz Gezmiş Milisleri, Bursa İnegöl'de faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir mobilya fabrikasını ateşe verdiklerini duyurdu. 

Eyleme ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: "1 Mayıs gecesi, saat 02.00 sularında Bursa'nın İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi'nde bulunan, faşistlere ait mobilya fabrikasını ateşe verdik. Eylemimiz sonrası faşistlere ait fabrika kullanılamaz hale geldi. AKP-MHP faşizmi, işçi sınıfı ve ezilenler karşısındaki korkusunu 1 Mayıs günü tüm dünyaya yeniden gösterdi. Özellikle İstanbul/Taksim'de neredeyse OHAL ilan etmiş durumda. En ufak bir ayak sesinden dahi üreken faşizm, korkusunu işçi sınıfına ve ezilenlere saldırarak gösteriyor. AKP-MHP faşizmi kurduğu sömürü düzeniyle sermayeye ve patronlarına milyonlar aktarırken, alın teri sahiplerine yoksulluk reva görüyor. Kürdistan'daki işgal operasyonlarını bu sömürü düzeniyle finanse ediyor. Bizler, Birleşik Devrim neferleri olarak, sömürü düzenine geçit vermeyeceğiz. Devrimci önderlerimizin izinde, onların yollunda yürüyoruz. Önderlerimizi anarak, onların öğretilerini tekrardan bilince çıkartıyoruz.

'HBDH SAFLARINA KATILIN'
"Bu eylemimizi 6 Mayıs 1972'de ölümsüzleşen devrimci önder Deniz Gezmiş ve yoldaşlarına adıyoruz. Denizler şahsında, Türkiye ve Kürdistan halklarının Birleşik Devrim'i için ölümsüzleşen tüm yoldaşlarımızı anıyoruz. Devlete işbirliği içinde olan, faşistlere ve alanlara yönelik eylemlerimiz devam edecek. Devrime ve devrimcilere karşı suç işleyenler hedefimizdedir. HBDH Deniz Gezmiş Milisleri olarak çağrımızdır; Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm gençlere sesleniyoruz, HBDH saflarına katılın. Mücadeleyi yükseltin. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği! Yaşasın birleşik devrimimiz! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"