7 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH: Ulaş Adalı ölümsüzdür

HBDH kurucularından Ulaş Adalı'yı ölümsüzlüğünün 7. yılında anan HBDH Yürütme Komitesi, "Bugün bizlerde, Ulaş yoldaşın bıraktığı bayrağı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu bayrak, halkların birleşik mücadelesi zafere ulaşıncaya kadar elden ele dolaşacak. Bursalı, kabına sığmaz enternasyonal devrimci yoldaşımız Ulaş Adalıyı ölümsüzlüğünün 7. Yılında saygı ile anıyoruz. Bize bıraktığı birleşik mücadele bayrağını mutlaka burçlara dikeceğiz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, devrimci savaş alanlarında 7 yıl önce ölümsüzleşenlerden HBDH kurucularından olan, Devrimci Komünarlar Partisi MK üyesi Ulaş Adalı'yı (Gökhan Taşyakan) andı. 

'GENÇ YAŞTA MÜCADELEYE ATILDI'
Adalı'nın genç yaşta mücadeleye atıldığı kaydedilen açıklamada, Adalı'nın devrimciliğini, lise eylemlerinden, üniversite eylemlerine, Gezi direnişinden, işçi eylemlerine, Kobanê direnişinden, özgür dağlara uzanan bir direnişçi yaşamı inşa ettiği belirtildi. Açıklamada, "Ulaş yoldaş, gençliğinden itibaren nerede bir hak mücadelesi var o orada oldu. Yaşanan direnişlerin dışında kalmadı. Gezi'den, Kobanê'ye ve oradan Medya Savunma Alanlarına yürümesi onun devrimci pratiğini göstermektedir. Ulaş Adalı yoldaş, mücadelede hiçbir sınır tanımadı. Genç bir devrimci olarak Kobanê direnişine ilk katılanlardan oldu. Faşist şef Erdoğan'ın 'Kobanê ha düştü ha düşecek' diyerek Kobanê'nin düşmesini bekleyen faşist devlete yanıtı, Kobanê siperlerinden verdi. Ulaş yoldaş, enternasyonal bir devrimci olarak çoktan görevi başına geçmişti. Kobanê siperlerinden 'Şimdi tarih devrimcilere bir göre veriyor. İnsanlığın kurtuluşu için bu tarihi mücadelenin içerisinde yer almak savaşmak zorundayım' diyerek anın devrimci görevlerine işaret ediyordu" denildi.

'BIRAKTIĞI BİRLEŞİK MÜCADELE BAYRAĞINI BURÇLARA DİKECEĞİZ'
Ulaş Adalı'nın, faşizme karşı güçlü bir devrimci cephe inşa edilmesi, Kürt halkı ile Türkiye işçi sınıfının devrimci ittifakının oluşturulması için, HBDH'nin kuruluş çalışmalarında aktif yer aldığı, birleşik devrim için emek harcadığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Birleşik devrim için stratejik olarak gördüğü HBDH'ın siyasal, örgütsel ve askeri çalışmalarında görevler üslenmiştir. Bu mücadeleyi büyütmek için tüm gücüyle emek vermekten çekinmemiştir. Ulaş yoldaş, mücadelede ölümsüzleşen devrimcileri kendisine örnek aldı. Mücadelenin değişik alanlarında ölümsüzleşen yoldaşların bayraklarını devraldı. Bu görevini kısa mücadele tarihinde en güçlü ve coşkuyla taşıdı. Bugün bizlerde, Ulaş yoldaşın bıraktığı bayrağı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Bu bayrak, halkların birleşik mücadelesi zafere ulaşıncaya kadar elden ele dolaşacak. Bursalı, kabına sığmaz enternasyonal devrimci yoldaşımız Ulaş Adalıyı ölümsüzlüğünün 7. Yılında saygı ile anıyoruz. Bize bıraktığı birleşik mücadele bayrağını mutlaka burçlara dikeceğiz. Tüm devrim şehitlerine mutlaka zafer bizim olacak sözümüzü yeniliyoruz. Ulaş Adalı ölümsüzdür! Birleşik devrim savaşçıları ölümsüzdür! Yaşasın HBDH!"