17 Mayıs 2024 Cuma

HBDH: Savaş dağlarda sınırlı kalmayacak, şehirlere taşıyacağız

"Tekrarlıyoruz; savaş dağlarda sınırlı kalmayacak, şehirlere taşıyacağız" diyen HBDH İşçi Adalet Milisleri, Kocaeli'de MHP'li olduğunu tespit ettikleri kişinin fabrikasını yaktıklarını duyurdu. Eyleme ilişkin açıklamada, "Bu eylemimizi Kürdistan'daki işgal operasyonlarına misilleme olarak gerçekleştirdik" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İşçi Adalet Milisleri, Kocaeli'de bir faşiste ait olduğunu duyurdukları fabrikayı yaktıklarını belirtti. Eyleme ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "AKP-MHP faşizmi, işçilerin emekçilerin alın terini sömürerek savaşı finanse ediyor. Kendileri ve yandaşlarına zenginlik saçarken, işçi-emekçilere yoksulluğu sefaleti reva görüyor. Faşizmin kurduğu bu sömürü çarkı günden güne halkın üzerinde daha ağır baskılar oluşturmakta, ses yükseltmeye çalışan, bu sömüre çarkına dur diyeni en ağır şekilde cezalandırmaktadır. Kürdistan ve özellikle Metina hattına başlattığı operasyonlar da bu koşullardan bağımsız düşünülemez. Özgürlük gerillalarının direnişi, Türkiye sahasında da HBDH milislerinin eylemleri ve işçi sınıfının grevleri, gösterileri faşizmi iyice köşeye sıkıştırmaktadır.

'SAVAŞ DAĞLARDA SINIRLI KALMAYACAK'
"Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak, Kürdistan'daki savaşı, sermayenin kalbine şehirlere taşıyoruz. Mazlum halkın yanında saf tutuyoruz. Yaptığımız eylemlerle faşizmin uykularını kaçırıyor, patronlara diz çöktürüyoruz. 25 Nisan'da, Kocaeli/İzmit Sanayi Sitesi'nde bulunan bir kablo, plastik, demir, çelik fabrikası, maden kablolarının ateşe verilmesi ile yakıldı. Sabah 08.00 sularında, MHP'li olduğunu tespit ettiğimiz iş yerine yakma eylemi gerçekleştirdik! Bu eylemimizi Kürdistan'daki işgal operasyonlarına misilleme olarak gerçekleştirdik. Tekrarlıyoruz; savaş dağlarda sınırlı kalmayacak, şehirlere taşıyacağız. Yaşasın HBDH! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"