7 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH eylemleriyle 15-16 Haziran'ı selamladı

Şanlı 15-16 Haziran direnişini selamlamak için iki ilde üç eylem gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH İşçi Adalet Milisleri, eylemleri Adana'da iş cinayetinde katledilen 12 yaşındaki Suriyeli Ahmet şahsında tüm proleteryaya adadıklarını kaydetti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İşçi Adalet milisleri, 15-16 Haziran işçi direnişini selamlamak için 2 ilde 3 eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu. Eyleme ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

'ZENGİNLİKLERİNE ZENGİNLİK KATARKEN HALKIMIZA YOKSULLUK REVA GÖRÜLÜYOR'
"21 Mayıs günü Gebze/Cumaköy kırsal bölgesinde bulundan belediyeye ait, geri dönüşüm kağıt fabrikası ateşe verildi. Büyük maddi hasar oluştu. 27 Mayıs günü saat 10.00 sularında Kocaeli/Körfez'de faşist şahsa ait kereste satış yeri ateşe verildi. Ofisle birlikte satışa hazır bölüm olan depo büyük oranda hasar gördü. 11 Haziran günü saat 03.00 sularında Antalya'nın Kumluca ilçesinde turistik mahalle olan Yazır mahallesinde bulunan Kadir Kaya'ya ait Bungalov ahşap evleri yakıldı. AKP-MHP faşizmi kendine ve yandaşlarına Türkiye ve Kürdistan'ın tüm zenginliğini aktarıyor. Kendi zenginliklerine zenginlik katarken emekçi halkımıza yoksulluk reva görülüyor. Savaşa aktardığı milyonları emekçi halkımızın alın terinden çalıyor, 'şükür' bekliyor.

'BU SÖMÜRÜ DÜZENİNİ YIKACAĞIZ'
"Birleşik devrimin neferleri olarak, tarihimizdeki direnişlerden gücümüzü alıyor, faşizmden hesap soruyoruz. 15-16 Haziran 1970 işçi direnişi, işçi sınıfı ve ezilenler tarihine yazılmış, faşizm ve patronlarının o günü hatırladıkça korktuğu bir direniş yaratmıştır. 'Zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayanlara' çağrımızdır, HBDH milislerine katılın, yeni 15-16 Haziranlar yaratalım, faşizme diz çöktürelim. Bu eylemimizi Adana'da 12 yaşında çalışırken katledilen Suriyeli göçmen, çocuk işi Ahmet şahsında tüm proletaryaya adıyoruz. Yaşasın 15-16 Haziran direnişi! Yaşasın birleşik devrimimiz! Bu sömürü düzenini yıkacağız!"