18 Mayıs 2024 Cumartesi

Haber-Sen'den Yeni Şafak yazarına tepki: Özür dile

Haber-Sen, Yeni Şafak Yazarı Mehmet Şeker'in "PTT Öküzlerini Neyle Besliyor?" başlığıyla yazdığı yazıya tepki gösterdi ve Şeker'in özür dilemesini istedi.

KESK'e bağlı Haber-Sen, Yeni Şafak Yazarı Mehmet Şeker'in "PTT öküzlerini nasıl besliyor" başlığıyla yazdığı yazıya Yeni Şafak önünde yanıt verdi.

Mehmet Şeker PTT aracılığıyla gönderdiği kargonun gecikmesi üzerine yazmış olduğu yazıda, "Acaba bizim PTT'mizde Selma Hanım gibi gemiyle İnebolu üzerinden mi götürüyor kargoları? Gemiden indikten sonra kargolar öküzlerin çektiği kağnılarla mı taşınmakta? Öküzler yüzyıl öncesi gibi cılız, bakımsız, bir deri bir kemik mi? Öyleyse PTT öküzlerini niye iyi beslemiyor?" ifadelerini kullanmıştı.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik'in katılımı ile açıklama yapan, Haber Sen, gazetenin Ankara'daki binası önüne çelenk bıraktı.

Açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Musa Özdemir, PTT emekçilerine hakaret edildiğini belirtti, "gecikmenin sebebi çalışanlar değildir" dedi. Özelleştirmelerle, PTT'nin kamu kurumu olam vasfını yitirdiğine dikkat çeken Özdemir, "Nüfus ve yüzölçümüne göre iş yükü baz alındığında, Avrupa ülkeleri arasında en az posta emekçisi istihdam eden bir kamu kuruluşu PTT'dir. Bu tablo ülkemizdeki PTT emekçilerinin iş yükünün ne kadar ağır olduğunu gösteren en önemli göstergelerden biridir" diye kaydetti.

PTT Genel Müdürlüğü'nün son dönemde yaptığı anlaşmalarda, PTT emekçilerinin çalışma koşullarının daha da ağırlaştığını vurgulayan Özdemir, "PTT yönetiminin acil personel alımına gitmesi gerekirken bu yapılmamış, gönderilerde gecikmeler yaşanmış, PTT emekçisi ile yurttaşlar karşı karşıya getirilmiştir. Gönderilerin zamanında ulaşmamasının sebebi PTT emekçisi değildir" şeklinde konuştu. 

Özdemir, gazetecinin nedenleri araştırarak yazması gerektiğini belirterek, "Mehmet Şeker gecikme nedeniyle kargoları taşıyan personele 'öküz' diyerek, yazısına 'PTT Öküzlerini Neyle Besliyor?' başlığı atarak PTT çalışanlarına karşı basın-yayın yoluyla hakaret suçunu işlemiştir" dedi e Şeker'in özür dilemesini istedi.