7 Eylül 2024 Cumartesi

Günlerdir kayıp olan kadının cenazesi bulundu

Beylikdüzü'nde 16 Haziran'dan bu yana kayıp oaln Erva Raziye Asar'ın cenazesi günler sonra parçalanmış biçimde bulundu. Asar'ı katleden Fetih Dağlı'nın daha önce de "kasten insan öldürme" suçlamasıyla tutuklanıp adli kontrolle serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde oturan Erva Raziye Asar, 15 Haziran'da sosyal medyada iş aradığını belirttikten sonra, Fetih Dağlı kendisiyle "ev temizliği"ni gerekçe göstererek iletişime geçti. Ertesi gün Dağlı'nın evine iş görüşmesine giden Asar'dan haber alamayan yakınları, 19 Haziran'da kayıp ilanında bulundu.

11 Temmuz'da Sahil Mahallesi Hürriyet Bulvarı'nda çevrede koku ve ceset parçaları fark edilerek durumun yetkililere haber verilmesi sonrası, 6 parçaya bölünmüş cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsinin ardından cenazenin Erva Raziye Asar'a ait olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan Fetih Dağlı, ifadesinde cinayeti itiraf etti. Dağlı, ifadesinde "Kız senin olayım dedi ben kabul etmeyince sokağa çıkar bana tecavüz etti diye bağırırım diyince ben de korktum boğdum" iddiasında bulundu.

Dağlı'nın daha önce de "kasten insan öldürme" suçundan tutuklu olduğu hapishaneden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Dağlı'nın katlettiği Asar'la sosyal medyada sahte hesap açıp kendini kadın olarak tanıtarak iletişime geçtiği ortaya çıktı.