17 Mayıs 2024 Cuma

Gülistan Doku'dan 53 gündür haber yok

Munzur Üniversitesi öğrecisi Gülistan Doku'dan 53 gündür haber alınamıyor. Doku'nun bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak'tan beri kayıp.

Diyarbakır'da oturan ailesinin, kızlarının kaybolduğu gün Dersim'e gelerek güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasıyla arama çalışmaları, 53 gündür sürüyor. Yapılan tespitler üzerine arama çalışmaları, Gülistan'ın son görüldüğü Uzançayır Baraj Gölü bölgesinde yoğunlaştırıldı.

53 GÜNDÜR BULUNAMIYOR
Gülistan Doku'nun bulunması için başlatılan arama çalışmaları 53. gününe girdi. Uzunçayır Baraj Gölü ve kıyısı ile Sarısaltuk Viyadüğü'nde yapılan arama çalışmaları AFAD görevlileri ile Adana Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı su altı arama-kurtarma ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Arama çalışmaları, Sarısaltuk Viyadüğü'nden başlanarak, Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki elektrik üretimi yapılan ana türbinlerin bulunduğu kapakların olduğu 10 kilometrelik alan içinde devam etti. Su altı araması görüş uzaklığı sıfır olduğu için bugün de yapılamadı. Ekipler, botlarla su yüzeyinde ve kıyıda arama çalışmaları yaparken, Gülistan'ın bugün de izine rastlanılmadı.

ŞÜPHELİ ZAYNAL ABAKAROV
Doku'nun kaybolmasıyla ilgili şüpheler, son görüştüğü kişi olan erkek arkadaşı olan Zaynal Abakarov üzerinde yoğunlaşıyor. Gülistan Doku ile birlikte kafede çalışan bir arkadaşı, Gülistan'ın kaybolduğu 5 Ocak Pazar günü Zaynal Abakarov ile görüştüğünü belirterek, "Gülistan'dan haber alamayınca 16.00 gibi, Zaynal'la görüşmek için mesaj attım ama görüşme talebimi reddetti. İlk mesaj attığımda da 'Gülistan ile ilgili konuşmak istemiyorum' dedi. Ardından 19.00 gibi onun iş yerine gittim oraya geldi. Gülistan'dan haberdar alamadığımızı söylesem de gayet rahat bir tavır takınıyordu. Onda hiçbir kaygı v.s. görmedim. Bu durum beni çok şaşırttı" demişti.