Grevdeki Sefine Tersanesi işçileri genel müdürlüğe yürüdü

Fiili grevde olan Yalova tersanesi işçileri, genel müdürlük önüne yürüdü. Burada konuşan Limter İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, tersanede çalışan kadın işçilerin eşit işe eşit ücret alamadığını kaydetti.
Yolava'daki Sefine Tersanesinde Limter İş üyesi işçilerin başlattığı fiili devam ederken, bugün işçiler genel müdürlüğe yürüdü.
"Tersane işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" sloganıyla yürüyen işçiler, genel müdürlük binası önünde basın açıklaması yaptı.
Limter İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, işçilerin fikrini almadan çalışma saatlerini değiştirdiğini ve kazanılmış haklarını gasp ettiğini söyledi. Patronun, işçilerin haftasonu iznini gasp ettiğini ifade eden Saygılı, ayrıca tersanede mobbing yapıldığını ve işçilerin bunu kabul etmediğini belirtti.
'KADIN İŞÇİLER EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ALAMIYOR'
"İşçilere maaşlarda iyileştirme yapılacak denildi. Ama hiçbir iyileştirme olmadığı gibi kazanılmış haklarını da gasp etmeye çalışıyorlar. Yasada kullanılan bir hak, patron tarafından gasp edilemez, patronun keyfiyle değiştirilemez" diyen Saygılı, İŞKUR üzerinden işe alınan kadın işçilerin aynı işi yapmalarına rağmen daha az ücret aldıklarını söyledi.
"Yasada eşit işe eşit ücret" hakkının olduğunu hatırlatan Saygılı, Yalova Valisi Hülya Kaya'nın İŞKUR üzerinden işe alınan kadın işçilere 6 ay boyunca 25 TL maaşla çalışma, 6 ay sonunda da ücretlerinde iyileştirme yapılacağı sözü verdiğini ifade etti.
VALİLİK VE PATRON KAYA İŞÇİLERİ OYALIYOR
Yalova Valiliğinin kadın istihdamı projesi çerçevesinde istihdam edilen bu kadın işçilerin 2 ay önce 6 aylık süreyi tamamladıklarını hatırlatan Saygılı, verilen maaş iyileştirme sözünün yerine getirilmediğini, valiliğin tersane patronunu, tersane patronunun ise genel müdürlüğü sorumlu tuttuğunu kaydetti. Genel müdürlük ile yapılan görüşmede sorunun çözüleceği sözünü aldıklarını ifade eden Saygılı, dün maaş alan kadın işçilerin maaşının 25 bin TL yattığını, ne valiliğin ne de tersane patronunun sözünü tutmayarak işçileri oyaladığını dile getirdi.