26 Nisan 2024 Cuma

GİK-Der: Grev kırıcı yasalara izin vermeyelim

Johnson hükümetinin parlamentoya getirdiği grev kırıcı yasalara karşı mücadele çağrısı yapan GİK-Der, RMT öncülüğündeki demiryolları işçileriyle mücadele edeceklerini kaydetti. 

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-Der), her geçen gün artarak devam eden hayat pahalılığına ve enflasyona rağmen işçilerin ücret düşüklüğüne karşı Demiryolları İşçileri sendikaları RMT öncülüğündeki greve ilişkin açıklama yaptı.

Resmî enflasyon oranın yüzde9.1 seyrine ulaşmış olmasına rağmen kamu alanında ve özel sektörde çalışan işçilere yüzde1 gibi zam rakamların teklif edilmesine karşı RMT'nin başlatmış olduğu grevin diğer sektörlere de yansımasından korkan gerici Johnson hükümetinin parlamentoya yeni grev kırıcı yasalar getireceğini duyurduğu kaydedilen açıklamada, "Hükümet yaptığı duyuruda parlamentoda geçirmeyi planladığı yeni yasa ile greve giden herhangi bir sektörde, o sektörün işverenine grevin etkisini azaltmak yada ortadan kaldırmak İçin taşeron işçi kullanma hakkını vereceğini açıkladı. 

Açıktan işçi düşmanı ve grev kırıcı bu yasa ile, işçi sınıfının mücadelesinin önünü kesmeyi hedefleyen hükümetin bu tasarısı işçi sınıfının çalışma koşulları ve ücretler konusundaki mücadelesinin önünü tamamen kapatmayı hedeflemektedir.

Parlementonun onayına sunulacak bu yasaya karşı yerli ve göçmen işçiler olarak birlikte mücadele ederek kazanılmış haklarımızın elimizden alınmasına müsade etmeyelim. Birleşen işçiler yenilmezler. Yaşasın grev, yaşasın direniş" denildi.