18 Mayıs 2024 Cumartesi

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı işten çıkarmalara tepki gösterdi

DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, Covid-19 salgınında yasak olmasına rağmen, güvenlik soruşturması bahanesiyle yaşanan işten çıkarmalara tepki gösterdi. İktidara seslenen Çalışkan, "Yapamıyorsanız bırakın o koltukları" dedi.

DİSK'a bağlı Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Mardin ve Diyarbakır'ın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan işten çıkarmalara tepki gösterdi.

Covid-19 salgınında işten çıkarmaların yasaklandığı bir dönemde bizzat iktidar tarafından bu hukuksuzluğun gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çalışkan, "Belediye işçileri ve tüm işçi sınıfı bu güvenlik gerekçelerinden ne zaman kurtulacak, ne zaman hayat normal olacak, ne zamana kadar sürecek bu tehditkar devlet tavrı? Artık yeter bitsin bu tehditler" dedi.

İşçi sınıfının bu tehditleri hak etmediğini, sadece güvenle ve onurla çalışarak zor olan yaşama koşullarında ayakta kalmak istediklerinin altını çizen Çalışkan, şöyle devam etti: "Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilsni. DİSK/Genel-İş olarak haksız ve hukuksuz işten çıkarmaların her anlamda takipçisi olacağız, kimsenin kuşkusu olmasın.

"Bu ülkeyi yönetenlere diyoruz ki; siz bizi işten atamazsınız aksine milyonlarca işsize iş bulmak, bize iş sağlayacak bir ekonomi kurmak zorundasınız. İşsize iş bulacaksınız, herkes gece başını yastığa koyduğunda yarın ne olacağım diye düşünmeyecek, herkese insan onuruna yakışan iş ve sağlık hizmeti sunmak zorundasınız, her çocuğa parasız eğitim olanağı sağlamak zorundasınız, bu ülkenin yurttaşlarını kurda kuşa yem etmemek zorundasınız. Yapamıyorsanız bırakın o koltukları."