18 Mayıs 2024 Cumartesi

Genel-İş: Direnen ve mücadele eden Maltepe Belediye işçileri kazandı

Maltepe Belediyesi işçileri taleplerinin önemli bir kısmının kabul edilmesi üzerine direnişi sonlandırdı. Kazanımla ilgili açıklama yapan DİSK Genel-İş, rirenişte olan Üsküdar ve Ataşehir belediyelerinde işten atılan işçilere desteklerinden dolayı teşekkür etti, işçilerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Maltepe Belediyesi işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Maltepe Belediyesi ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin uygulanması ve işten atılan DİSK/Genel İş üyesi 4 işçinin geri alınması talebiyle 25 Ekim 2019'da başlayan süresiz iş bırakma eylemi taleplerin önemli kısmının kabul edilmesinin ardından 2 Kasım 2019 sabahı sona erdi.

Direnişin kazanımla sonuçlandığını duyuran DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şubesi, imzalanan protokol kapsamında; işten çıkarılan Alkan Okuducu, Serkan Bal, Ali Sönmez ve Gürsel Kahriman'ın tüm haklarıyla işe iade edildiğini kaydetti. TİS'in tüm idari maddelerinin uygulanmasının başlatılmasının karara bağlanarak yürürlüğe giydiği belirtilen açıklamada, 1 Ekim 2019'dan itibaren geçerli olmak koşuluyla sendika üyelerine aylık  net 310 TL seyyanen zam uygulanacağını ve 1 Mayıs 2020 tarihinden itibaren tüm birimlerde haftalık çalışma süresini 40 saate düşürüleceğini ve hafta tatili iki güne çıkarılacağını kaydetti. 

Sadece haklarını istediklerini kaydeden DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube, TİS sürecinin takipçisi olacaklarını vurguladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bizimle aynı kaderi paylaşan ve mücadele birliği yaptığımız Üsküdar ve Ataşehir'de işten atılan emekçi yol arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, haklı taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve işten çıkarılan işçilerin bir an önce geri alınmasını istiyoruz."