18 Mayıs 2024 Cumartesi

Genel-İş 1 No'lu Şube'den olağanüstü kongre açıklaması

Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi olağanüstü kongreye gidiyor. Şube Yönetim Kurulu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kongre kararının sendika genel merkezi tarafından kendilerine dayatıldığını bildirdi.

Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi, sendikanın genel merkezinin kararıyla olağanüstü kongreye gideceklerini duyurdu. 23 Şubat'ta girdikleri seçimleri kazanan 1 No'lu Şube yönetimi, "Ne yazık ki, bu seçim döneminde genel merkez demokratik bir seçimin koşullarını kolaylaştırarak, işçilerin ve delegelerin iradesinin en demokratik biçimde sandığa yansımasını sağlamak yerine diğer liste lehine yer yer açık bir tutum almaktan geri durmadı" açıklamasında bulundu.

Bu süreçte özellikle Ataşehir Belediyesi yönetiminin toplu iş sözleşmesini ihlal eden tutumuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden şube yönetimi, işçilerin mobbing ve baskı uygulamaları ve işten atma tehditleriyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Açıklamaya göre, disiplin maddesi ve ceza cetveline rağmen görevli temsilci işten çıkarıldı. İşçi ücretlerinin eksiksiz ve zamanında ödeme yükümlülüğü yerine getirilmedi. Çalışma şartları düzeltilmedi. Bunlara karşı yapılan eylemlere katılan işçiler ise istifaya zorlandı.

Gerçekleşen istifalar gerekçe gösterilerek şubelerinin olağanüstü genel kurula zorlanmasını eleştiren Yönetim Kurulu, "İşçi sınıfına ve onun örgütlülüğüne olan inancımızla daha güçlü ve daha örgütlü bir Genel-İş sendikası için ve bu dayatmayı geri püskürtmek için olağanüstü kongre kararını kabul etmiş bulunmaktayız" ifadelerinde bulundu.