4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gebze'de 8 Mart etkinliği: Esnek, güvencesiz çalışmaya hayır

Birleşik Metal-İş'in 8 Mart programalrı kapsamında Gebze'de bir araya gelen metal işçisi kadınlar, direnen işçileri selamladı. Mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Birleşik Metal İş Sendikasının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programları başladı. Gebze 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, sendikanın örgütlü olduğu fabrikalardan metal işçisi kadınlar bir araya geldi.

Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu'nun faaliyetlerinden görüntüler içeren bir video gösterimi yapıldı. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte sık sık "Kadın yaşam özgürlük", "Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı.

Etkinliğe katılan metal işçisi kadınlar; üretimden gelen güçlerini kullanarak patronun işten atma saldırısını püskürten ve direnişlerini kazanımla sonuçlandıran Esitaş işçilerini; aylardır sözleşme sürecinde olan ve fabrikalarında haftalardır "İşgal grev direniş" sloganlarıyla eylem yapan HT Solar işçilerini; 8 Mart'ta greve gidecek olan İzmir'deki Gates fabrikası işçilerini; Tekgıda-İş Sendikası'nda örgütlenen ve patronun işten atma saldırısına karşı sendikalı olma haklarını direnişle savunan Perfetti fabrikası işçilerini alkış ve sloganlarla selamladı.

ETKİNLİKLER BU HAFTA BOYUNCA SÜRECEK
Birleşik Metal-İş üyesi kadın işçiler, bu haftayı sendikamızın genel merkezinde bugün başlayan ve 1 Mart'a kadar sürecek olan Kadın Eğitim Programı'yla geçirecek. 3 Mart Pazar günü, 8 Mart Kadın Platformu tarafından İstanbul Kadıköy'de düzenlenen mitinge katılacak olan kadınlar, 7 Mart Perşembe günü de Gebze Kent Meydanında "Haklarımızdan, eşitlik mücadelemizden vazgeçmiyoruz" şiarıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

8 Mart'ta Eskişehir Şube binasında basın toplantısı, 9 Mart'ta ise İzmir Şube'de kadın işçi etkinliği yapılacak.