17 Mayıs 2024 Cuma

Feride'yi katleden sanık: Polis kaçmamı istedi kaçmadım

Kartal'da Feride Genç'i yakarak katlettiği için tutuklu yargılanan Muharrem Kabuk, ilk duruşmada ifadesini değiştirdi, ayrıca savunmasında "Polis beni ormana götürerek kaçmamı istedi ancak ben kabul etmedim" dedi.  

Kartal'da evini yakarak Feride Genç'in katleden Muharrem Kabuk hakkında "kasten öldürme" ve "konutta yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Muharrem Kabuk ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Kadın örgütleri de duruşmaya katıldı.

'FERİDE'Yİ ÖLDÜRMEDİM'
Kimlik tespitinin ardından savunma yapan sanık Muharrem Kabuk, Feride Genç'i kendisinin öldürmediğini iddia etti. Kahvedeyken kendisine telefon geldiğini ve olayı öğrendiğini savunan Kabuk, yüzündeki kesiklere ilişkin "arkadaşımın evine aldığımız kabloyu arabaya yerleştirirken oldu" iddiasında bulundu.

'POLİS KAÇ DEDİ, KAÇMADIM'
Ertesi gün kahveden gözaltına alındığını anlatan Kabuk, polislerin kendisini ormanlık alana götürerek "İstersen kaç, izin veriyoruz" dediklerini ancak kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme başkanının daha önce verdiği "Boğazını sıktım, parayı alıp gittim" yönündeki ifadesini hatırlattı. Neden ifadesini değiştirdiğini sorması üzerine "Bu ifade benim değil. Önceden hazırlanmış ifadeyi imzalattılar. İfadeyi kabul etmiyorum" iddiasında bulundu.

Mahkeme başkanı taraf avukatlardan davaya ilişkin araştırma taleplerini sordu. Feride Genç'in avukatları sanığın telefonunun baz istasyonu kayıtlarının çıkarılmasını istedi. Sanık avukatı Naim Doğan ise katledilen Genç'e ait telefonun baz istasyon kayıtlarının çıkarılmasını, olay tarihinde sanığın yanında bulunan tanıkların dinlenmesini istedi.

'BU BİR CİNAYETTİR'
Ardından Genç'in avukatları savunma yaptı. Avukat Zeynep Sümeyye Eker, sanığın çelişkili ifade verdiğini belirterek, mahkeme heyetinin kararını katledilen tüm kadınları gözeterek vermesini istedi. Eker, "Olayın bir cinayet olduğu Adli Tıp Raporlarıyla açıkça ortadadır. Sanık ilk ifadesinde cinayeti açık bir şekilde anlatmıştır. Maktul öldürülmüştür. Nedeni ise evindeki parası ve parmağındaki alyanstır. Sanık bunları aldıktan sonra maktulü yakarak öldürmek istemiştir. Biz Feride'nin ve annesiz bırakılmış çocuğun hakları için buradayız. Bu erkeği toplumu ayakta tutan kadınlar için yargılamanızı istiyoruz. Sanığın olayı sizlere bu denli rahat ve yalan söyleyerek anlatmasının nedeni sizlerin ona inanabileceği umudundan kaynaklanmaktadır. Bu olay bir cinayettir" dedi. 
 
Sanık avukatı Naim Doğan ise, Genç'in öldürüldüğünün açık olduğunu, ancak bu katliamı müvekkilinin yapmadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme sanık ve katledilen Feride Genç'in telefonlarının baz istasyonu kayıtlarının alınmasına, sanığın savunmasında verdiği isimlerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Sanık Muharrem Kabuk'un tutukluluk halinin de devamına karar verilerek, duruşma 30 Nisan'a ertelendi.

NE OLMUŞTU? 
İstanbul Kartal'da 13 Mayıs 2019'da evinde çıkan yangının ardından 37 yaşındaki Feride Genç'in cansız bedeni bulunmuştu. Vücudunda darp izleri tespit edilen kadının katledildiği belirlenmiş, bunun üzerine gözaltına alınan Muharrem Kabuk tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede,  Muharrem Kabuk'un, "bir suçu gizlemek veya delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" ve "konutta veya eklentilerinde yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.