18 Mayıs 2024 Cumartesi

'Eylemimiz, dik durmanın mücadelesidir'

İzmir'de OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçileriyle dayanışmak için düzenlenen eylemin 143. haftasında, hiçbir işlevi olmayan OHAL Komisyonu'nun derhal lağvedilmesi ve kamu emekçilerinin işlerine iadesi istendi. 

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde işlerinden edilen kamu emekçileriyle dayanışma için düzenledikleri eylem 143. haftasında.

Karşıya Çarşısı'nda, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" ve "Oturma eylemimiz 143. haftasındayız" yazılı pankartlar açıldı. 

'BU EYLEM, İNSANLIĞIN MÜCADELESİDİR'
Eylemde, dört yıldır KHK komisyonundan rapor bekleyen Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç söz aldı. İhraç edilmelerinin amacının demokrasi, adalet, hukuk ve hakikati savunanlara gözdağı vermek olduğunu belirten Kılıç, "Bu eylem aslında sadece ihraç edilen kamu emekçilerinin eylemi değildir. Bu insanlığın mücadelesidir. Dik durmanın mücadelesidir. Bizi ihraç edenler tazminatını isteyen işçiye biber gazı sıkanlardır; Ermenek'ten yürüyen madencileri engelleyenlerdir, HDP'ye operasyon yapanlar ve kapatılmasını tartışanlardır. Şuna inanıyorum, eylemlerimizi büyütürsek işimizi de geri alacağız. KHK'lar gidecek biz kalacağız" diye konuştu. 

'KHK'LERLE İHRAÇ EDİLEN ARKADAŞLARIMIZI UNUTTURMAYACAĞIZ'
Basın metnini KESK İzmir Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam okudu. Beyazadam, 143 haftadır OHAL komisyonunun görüntüden ve gürültüden ibaret olduğunu söylediklerini dile getirdi. KESK üyelerinin dosyalarının sürüncenemede bırakılarak ikinci kez cezalandırılmak istendiğini kaydeden Beyazadam, şöyle devam etti: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin isteği üzerine kurduğunuz bu komisyon derhal lağvedilip arkadaşlarımız bir an önce işlerine iade edilmelidir. Buradan bir kez daha söylüyoruz, arkadaşlarımız asla yalnız değildir. KHK'lerle ihraç edilen arkadaşlarımızı unutmadık ve unutturmayacağız. Mutlaka işimize geri döneceğiz."