3 Mayıs 2024 Cuma

Ev hapsini yok sayan İnşaat-İş şantiyede işçilerle bir araya geldi

Patron, yargı işbirliğiyle verilen ev hapsi kararını yok sayan İnşaat-İş, FMŞ'de mücadeleci sendikalar ve inşaat işçileriyle bir araya geldi. 

Yürüttükleri fiili meşru mücadelenin önüne geçmek ve sermaye-patron işbirliğine karşı direnen devrimci sendikalara göz dağı vermek için ev hapsi cezasına çarptırılan İnşaat-İş yöneticileri yasağı yok saydı. Soluğu uzun süredir örgütlenme çalışması yürüttükleri Ataşehir'deki Finans Şantiye Merkezinde aldı. 

Akar Grup ve Reis Elektrik'in Yuvam Bahçeşehir Konutları inşaatında çalışan üyelerinin kıdem, ihbar tazminatı, fazla mesai ücretleri olmak üzere gasp edilmek hakları istenen hakları için AKP'li Başakşehir Belediyesi önünde eylem yapan İnşaat-İş üye ve yöneticlieri 8 Şubat'ta işkenceyle gözaltına alınmış, aleni bir şekilde belediye önüne gelmemeleri için tehdit edilmişlerdi. İşçiler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

9 Şubat'ta yeniden belediye önünde eylem yapmak isteyen işçiler, anında polis saldırısıyla gözaltına alınmıştı. İnşaat-İş üye ve yöneticileri, akşam saatlerinde haklarında verilen ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Adliye önünde yaptıkları açıklamada, ev hapsi kararının yok hükmünde belirten İnşaat-İş yöneticileri sokakta mücadeleyi sürdürecklerini ilan etmişti. Sınıf sendikacılığı çizgisinden bir milim geri adım atmayacaklarını kaydeden İnşaat-İş, patron yargı işbirliği ile verilen ev hapsini bugün FMŞ'deki bildiri dağıtımı ile sonlandıracaklarını da duyurmuştu. 

Sabah saatlerinde uzun süredir Finans Merkezinde birlikte mücadele yürüttüğü Dev Yapı-İş ve Limter-İş, Birleşik İşçi Hareketi (BİH), TOMİS ve işçilerle birlikte bir araya gelen İnşaat-İş, "İnşaat işçisi köle değildir" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. 

Sendika üyeleri ve işçilerin FMŞ'de bildiri dağıtımı sürüyor.