19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 06 MAYIS 2024

-Ölümsüzlüğünün 52. yılında gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda anılacak. Anmaya DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katılacak. (12.30)

-Ölümsüzlüklerinin 52. yılında devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak için gençlik örgütleri İstanbul'da AKM önünden Dolmabahçe'ye yürüyecek. (17.00)

-Özgür Üniversite Hareketi İstanbul, İzmir ve Ankara'dan siyonist İsrail'i koruyan Kürecik NATO üssünün kapatılması talebiyle Kürecik'te olacak.

-H.K.G'nin 6 yaşında evlendirilerek cinsel istismar saldırısına maruz kalmasına ilişkin babası olan Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ve evlenerek cinsel istismar saldırısında bulunan Kadir İstekli'nin yeniden yargılaması İstanbul'da Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Tutsak yakınları, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için eylemde olan tutsakların sesini duyurmak amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde ve 5 kentte daha "Özgürlüğe ses ver" eylemi gerçekleştirecek. (14.00)

-Hukuk örgütleri, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozaağaçlı ve avukat Barkın Timtik'in cezalarının onanmasına dair İzmir Adliyesi önünde açıklama yapacak. (12.30)

-ÖHD İzmir Şubesi, Ege Bölgesi'nde bulunan hapishanelerde son 1 yılda yaşanan ihlallere dair dernek binasında açıklama yapacak. (13.30)