2 Mayıs 2024 Perşembe

ESP Eş Genel Başkanları 1 Mayıs mesajı yayınladı

1 Mayıs mesajı yayınlayan Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, "Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın sosyalizm" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, 1 Mayıs mesajı yayınladı.

GÜMÜŞTAŞ: YAŞASIN 1 MAYIS, YAŞASIN SOSYALİZM
ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın mesajı şöyle:
"İşçi sınıfı ve ezilenlerin Türkiye, Kürdistan ve Dünya halklarının 1 Mayıs mücadele gününü kutlarım. Dizelerin dediğin gibi beklenen günler, güzel günlerimiz, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan ekmek, hürriyet günleri. İşte o günler için içimizde, bilincimizde dönen 1 Mayıs marşı derki, bu böyle gitmez sömürü devam etmez. Yepyeni bir hayat gelir bizde ve her yerde. Günlerdir 1 Mayıs'ı kutlayanlar kapitalizmin virüsüne, açlığına, yoksulluğuna karşı yaşamı savunanlar, hayatı durdurmaya ve yaşamı durdurmaya çağırıyor. Bu 1 Mayıs diyor ki asla eski normale dönmeyeceğiz. Virüsün, açlığın, yoksulluğun, kapitalizmin öldürmediği yepyeni bir sistem inşa edeceğiz. İşte o yüzden yaşasın kavga, yaşasın 1 Mayıs, yaşasın, yaşasın devrim, yaşasın sosyalizm."

TÜMÜKLÜ: SOSYALİZM GÜNCEL VE HEMEN YANI BAŞIMIZDA
ESP Eş Genel Başkanımız Şahin Tümüklü'nün mesajı ise şöyle:
"Bu para düzeni, bu yağma düzeni, bu sömürü düzeni milyonlarca emekçiyi ölümle burun buruna getiriyor. Bu çürümüş düzen milyonlarca emekçiyi yaşam hakkıyla sınıyor. Emekçileri aç kalmakla, çalışıp virüsü kapmakla ölmek arasında bir tercihe zorluyor. Biz bu çürümüş düzene mahkum değiliz. Biz bu çürümüş düzenden kurtulabiliriz. Bunun için dünyayı sosyalizm kurtaracak diyoruz. Sosyalizm güncel ve hemen yanı başımızda. Biz bunu deneyimledik, bunu gördük ve bunu biliyoruz. 

"1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü. Milyonlarca emekçinin 1 Mayıs'ı kutlarken 1 Mayıs'ta şehit düşmüş bütün emekçileri, bütün devrimci ve sosyalistleri saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın sosyalizm."