12 Mayıs 2024 Pazar

ESP, 1 Mayıs öncesi Gazi halkıyla buluştu

ESP, Gazi Mahallesinde 1 Mayıs öncesi kahvaltı etkinliği düzenledi, ardından kahvehane ve pazar yerinde bildiri dağıtımı yaparak, Gazi halkına, 1 Mayıs günü Taksim'de buluşma çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul'da Gazi Mahallesinde kahvaltı etkinliği düzenledi. 1 Mayıs öncesi mahalle halkıyla bir araya gelinen etkinliğe, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı.

Kahvaltı etkinliğine katılanlara seslenen Tümüklü, işçi sınıfının faşizmle, sermaye düzeniyle mücadelesinde 1 Mayıs'ın önemli bir kavşak eşik olduğunu söyledi. 1 Mayıs'ın Türkiye, Kürdistan ve dünya işçi sınıfı için dayanışma, birlikte mücadele etme ve örgütlenme anlamı taşıdığına işaret eden Tümüklü, işçi ve emekçileri, ezilenleri etkisi altına girdikleri burjuva ideolojisinden koparma görevleri olduğunu söyledi.

Burjuvazinin işçi sınıfının mücadele günü olan 1 Mayıs'ın içeriğini boşaltmaya, anlamsızlaştırmaya, sınıfı düzene bağlamaya çalıştığını kaydeden Tümüklü, 1 Mayıs'a gitmenin bu nedenle önemli olduğunu, ancak devrimci sosyalistlerle birlikte gitmenin daha önemli olduğunu vurgulayarak, Taksim'i yeniden kazanma mücadelesinde 1 Mayıs günü ESP ile yürüme çağrısı yaptı.

1 Mayıs'ın faşist rejime karşı mücadelede de önemli bir yerde durduğunu belirten Tümüklü, "O nedenle birleşik bir mücadele ile Taksim'de olacağız. Sadece biz değil bütün sol sosyalist, demokrat kesimler, sendikalar, örgütler, gençlik ve kadın örgütleri de orada olacak. Bu son derece anlamlı” dedi.

İstanbul dışında da Türkiye ve Kürdistan'ın pek çok kentinde 1 Mayıs'da alanlara çıkılacağını söyleyen ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Parti bayrağımızı oralarda da dalgalandıracağız” diye konuştu.

GAZİ HALKINA 1 MAYIS'TA ESP SAFLARINDA TAKSİM'E ÇIKMA ÇAĞRISI
ESP'liler kahvaltının ardından Gazi Mahallesinde pazar yeri ve kahvehanelerde bildiri dağıtımı yaparak, işçi ve emekçileri, kadınları, gençleri 1 Mayıs günü ESP saflarında Taksim'de buluşmaya çağırdı.

Pazar yerinde halka seslenen ESP'liler, "İşsizliğe, emek sömürüsüne, yoksulluğa, yolsuzluklara karşı 1 Mayıs'ta işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri Taksim'e 1 Mayıs alanına çağırıyoruz. Bu sömürü düzenine yoksulluğa mecbur değiliz birleşerek bunu değiştirebiliriz. Taksim Meydanı 1 Mayıs alanıdır. Sizleri, Ezilenlerin Sosyaliz Partisi saflarında 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırıyoruz” dedi. Bildiri dağıtımına Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) de katıldı.