18 Mayıs 2024 Cumartesi

Eskişehir'de metal işçilerinin direnişi 8. gününde

Zeytinoğlu Grubu'na ait Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine fabrikalarında çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan metal işçilerinin başlattığı direniş 8'inci gününde devam ediyor.

Eskişehir'de bulunan Zeytinoğlu Grubu bünyesindeki Entil Endüstri, Halpaki Döküm ve Tarkon Makine fabrikalarında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin, kıdem tazminatları ve 5 aydır verilmeyen ücretlerinin ödenmesi talebiyle başlattıkları direniş sürüyor. 

Ankara'ya yürüyüş gerçekleştirmek isteyen ancak jandarma tarafından yolları kesilen işçiler, Eskişehir kent meydanında bulunan ESPARK önünde 4 Kasım'da nöbet eylemi başlatmıştı. İşçiler, direnişlerini 10 Kasım'da Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Entil fabrikasının önüne taşıdı.

Direnişlerinin 8'inci gününde "Entil, Halpaki ve Tarkon işçileri yalnız değildir", "Haklarımız için nöbetteyiz" ve "Babalar işsiz çocuklar aç kalmasın fabrikalar kapanmasın hükümet göreve" pankartları açarak direnişlerini sürdüren işçiler, DİSK üye ve yöneticileri tarafından ziyaret edildi.

8 gündür devam eden nöbete her gün farklı sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve halk ziyarette bulunuyor. İşçiler kendilerini ziyaret edenleri bilgilendirirken, düzenledikleri forumlarda işçi sorunlarının çözümüne yönelik tartışmalar yürütülüyor.

İşçiler, önümüzdeki süreçte farklı eylemliklere imza atacaklarını belirterek, nöbetin devam edeceğini kaydetti.