23 Nisan 2024 Salı

EŞİK HDP Parlamento Kadın Grubu'nu ziyaret etti

EŞİK üyeleri, HDP Parlamento Kadın Grubu'nu ziyaret etti. Yapılan görüşmede, 6'ncı Yargı Paketi ile nafaka hakkının gasp edilmek istendiği vurgulandı. Nafaka hakkının savunulması için yürütülecek mücadele üzerine konuşuldu.

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Kadın Grubu ile görüştü. Görüşmeye HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Filiz Kerestecioğlu ve Züleyha Gülüm katıldı.

EŞİK üyeleri, HDP Parlamento Kadın Grubu ile Nafaka Hakkı'nın gasp edilmesini de içeren 6'ncı Yargı Paketi'ne dair görüş alışverişinde bulundu.

EŞİK üyesi Berrin Sönmez, 6'ncı Yargı Paketi'nde yer alan, "Nafakanın devlet tarafından ödenmesi" ifadesinin sosyal devlet ile ilişkilendirildiğini, ancak bunun yanıltıcı olduğunu vurguladı. Sönmez, "Sosyal devlet, yüzde 66'sı ödenmeyen nafakanın ödenmesini sağlayan bir devlet olmalı, ancak tamamının devlet tarafından ödenmesi kısmının cinsiyet eşitsizliğini sürdüreceğini düşünüyoruz. Erkek nafaka ödemekten kurtulursa ve nafaka ödemesini devlet yaparsa haksız kazanç elde etmiş olacak, bu da cinsiyet eşitsizliğini arttıracak" dedi.

EŞİK üyeleri; "Nafakayı devlet ödeyecek" ifadesinin bir tuzak olduğunu açıklamak gerektiğini vurguladı. 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ise, "6'ncı Yargı Paketi, iktidarın uzun süredir yapmak istediği kadın kazanımlarına yönelik saldırının bir parçasıdır" diyerek bu politikalara karşı birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.