28 Mart 2024 Perşembe

Enerji işçileri: Dört bir yanı eylem alanına çevirmeye devam ederiz

Başkent Elektrik'te sendikalı oldukları için işten atılan enerji işçileri, 60'ıncı gününde direnişlerini Sabancı Holding kuleleri önünde sürdürdü. İşçilerin aileleri de eyleme destek vererek, işten atılmalar sonucu mahkum edildikleri yoksulluğa dikkat çekti.

Enerji-Sen üyesi enerji işçileri, işten atma saldırılarına karşı sürdürdükleri direnişin 60'ıncı gününde Sabancı Holding önündeydi. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartının açıldığı eyleme, enerji işçilerinin aileleri ve İnşaat-İş Sendikası yöneticileri de destek verdi.

'HAKKIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Sabancı Holding patronlarının talimatıyla dün Sabancı Holding ve çevresine kaymakamlık tarafından eylem yasağı konmuş, Enerji-Sen üye ve yöneticileri darp edilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltı saldırısına tepki gösteren işçiler, "Asla buradan gitmeyeceğiz, asla hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'ÇOCUĞUMA EKMEK ALAMIYORUM'
İşten atılan enerji işçisi Erdal Şener'in eşi Ayşegül Şener, 17 yıldır aynı şirkette çalışan eşinin haksız ve adaletsizce işten çıkarıldığını vurguladı. "Ben çocuğuma bir ekmeği, bir oyuncağı alamıyorum, 'Alamayız, baban işsiz' demekten yoruldum" diyen Şener, patronların çocuklarını özel okullara gönderdiğini, kendilerinin ise çocuklarının eğitimini devam ettirmekte zorlandığını söyledi. İşten çıkarılan işçilerin geri alınması çağrısı yapan Şener, eşlerinin burada, kendilerinin ise evlerinde mağdur olduğunu belirtti.

'İŞÇİLER İŞE GERİ ALINACAK'
Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin de 60 gündür devam eden mücadelenin sesinin ülkenin dört bir yanına yayıldığına dikkat çekerek, patronların işten atmalar için hala net bir gerekçe sunamadığını vurguladı. "Yapılacak iş çok açık net belli: İşçi arkadaşlarımız haksız, hukuksuz yere kapının önüne konulmuştur, geri alınacak bu bir" diyen Keskin, şirkette çalışmaya devam eden sendikalı işçilere dönük devam eden baskıya da işaret etti.

"Şube yöneticileriniz, il müdürleriniz sarı sendika yöneticileriyle kol kola gezerek, işçileri 'Ellerinde liste var, sizi işten atacaklar' diye tehdit ederek, ağır ve tehlikeli bir iş kolunda çalışan işçileri her gün stres altında çalışmaya mahkum ederek ölümle karşı karşıya getiriyorlar. Her yıl 50 arkadaşımızı kaybediyoruz biz iş cinayetlerinde. Söylüyoruz, bir tane bile arkadaşımızın burnu kanarsa sorumlusu sizsiniz" ifadelerini kullanan Keskin, taleplerinin kabul edilmesini istedi. 

DİSK yöneticileriyle holding patronları arasında görüşmelerin sürdüğünü belirten Keskin, talepleri kabul edilmediği takdirde ülkenin dört bir yanını eylem alanına çevirmeye devam edeceklerini söyledi.

Eylem boyunca "Direne direne kazanacağız", "İşimizi geri istiyoruz" sloganları atıldı.