18 Mayıs 2024 Cumartesi

En onurlu 9 gün: Maltepe'de direnen işçiler kazandı

Maltepe Belediyesi'nde işten atılan işlerin iadesi ve toplu sözleşmenin hayata geçirilmesi için başlatılan grev kazanımla sonuçlandı.

Maltepe Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler Sendikası (Genel-İş) arasında geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşmenin uygulanmaması üzerine, belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Temizlik, Yol Yapım ve Park Bahçeler Birimi grev başlatmıştı.

Maltepe Belediyesinde, işten atılan işçilerin işe iadesi ve toplu sözleşmenin uygulanması talebiyle başlatılan iş bırakma eylemi kazanım getirdi. Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Biriminde başlatılan eylem üzerine belediye yönetimi geri adım atarak işçilerin taleplerini kabul etti. 

Taleplerin kabul edilmesi ve protokolün imzalanması üzerine işçiler grevi sonlandırarak iş başı yaptı.

İşçilerin talepleri ise, 40 saat uygulaması, 310 TL zam, imzalanan toplu sözleşmenin yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve işten atılan arkadaşlarının yeniden işe alınmasıydı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Genel-İş 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu üyesi ve direnen işçilerden Alkan Okuducu "Maltepe Belediyesi ile sendikamız arasında anlaşma sağlanmış olup, protokol imzalanmıştır. Gerekli açıklama yarın yapılacaktır. Bizim direnişimize katkı sağlayan herkese çok ama çok teşekkürler, iyi ki varsınız arkadaşlar" sözleriyle işçilerin kazanımlarını kutladı.