21 Mayıs 2024 Salı

Elazığ'da deprem: 20 kişi hayatını kaybetti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan AFAD, 1015 kişinin de yaralandığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

AFAD: 922 KİŞİ YARALANDI
AFAD yaptığı yazılı açıklamada, Sivrice'deki deprem sonrasında bölgede 4 ve üzeri büyüklükte 11 sarsıntı meydana geldiği, toplam artçı sayısının da 184 olduğu belirtildi.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Depremde Elazığ'da 16, Malatya'da 4 olmak üzere 20 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, Elazığ'da 560, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 34, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Maraş'ta 37, Urfa'da 34 olmak üzere 922 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ENKAZDAN 5 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI
Elazığ merkezde Mustafa Paşa Mahallesi'nde 1 kişi, Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binadan 2 kişi sağ çıkarıldı. Malatya'nın Doğanyol ilçe merkezindeki Gökçe Mahallesi'nde yıkılan iki katlı kerpiç evin enkazından ise 2 kişi kurtarıldı.

KANDİLLİ RASATHANESİ: ARTÇILAR BİR HAFTA SÜREBİLİR
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nde düzenlediği basın toplantısında, bölgenin sismik olarak aktif olduğuna işaret edilerek, "Bu büyüklükte depremleri bu bölgede tekrar görme olasılığımız var. Yaklaşık 1 derece küçüğe kadar, 5,6'lık artçı sarsıntılar görebiliriz. Bizim kaydettiğimiz en büyük artçı sarsıntı 4,8 büyüklüğündeydi. Önümüzdeki süreçte yetkili makamların uyarılarına uyarak, hasarlı bina varsa onlara gimekten kaçınmakta fayda var" denildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat ise artçı sarsıntıların, böyle bir depremden sonra yaklaşık bir hafta daha sürmesini beklediklerini söyledi. Kalafat, "Artçı depremlerin büyüklükleri ve sıklıkları zaman içerisinde azalarak devam edecektir" diye kaydetti.