23 Nisan 2024 Salı

'Eğitim Sen'i kriminalize etmenize izin vermeyeceğiz'

Eğitim emekçilerinin AYM önünde uğradığı polis saldırısına tepki gösteren KESK İstanbul Şubeler Platformu, iktidarın bütün saldırılarına karşı haklı ve meşru mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı yaptıkları eylemde uğradıkları polis saldırısına ilişkin Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube'de basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını platformun dönem sözcüsü Hüseyin Özev okudu. ÖMK'yı gündemine alan AYM'yi uyaran Özev, hukuka aykırı ve eğitimde telafisi olmayacak bir karar alınmaması çağrısında bulundu.

AYM önünde bir araya gelen sendikacıların demokratik bir şekilde taleplerini ifade etmek istediklerini söyleyen Özev, sendikacıların ters kelepçeyle gözaltına alınmasına ve anayasal haklarının engellenmesine tepki gösterdi.

Seçimin yaklaşmasıyla iktidarın halka dönük baskının dozunu arttırdığına işaret eden Özev, en küçük bir hak talebine dahi tahammül edilmediğini kaydetti. 2 Kasım'da İstanbul Çemberlitaş'ta öğretmenlere dönük polis saldırısını hatırlatan Özev, Eğitim Sen'in kriminalize edilmeye çalışılmasını kabul etmediklerinin altını çizdi.

Antidemokratik uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunan Özev, şöyle devam etti: "Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde gören mülki amirleri yasal haklarımızı kullanmamızı engellemekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Bir kez daha hatırlatıyoruz; haklı ve meşru taleplerimizi her türlü baskı ve engellere rağmen savunmaya devam edeceğiz. Baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz."