17 Mayıs 2024 Cuma

Eğitim-Sen'den Dekan Acar tepkisi: Bu zihniyete teslim olmayacağız

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın, bir video konferans görüşmesinde yayını açık unutup "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma" sözlerine tepki gösteren Eğitim-Sen, "Bu zihniyetin üniversitelerimizin her köşesinde mahkûm edileceği zamana kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.

Eğitim-Sen, Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar'ın, bir video konferans görüşmesinde yayını açık unutup "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma" sözlerine tepki gösterdi.

Eğitim-Sen, "Kurum kültürüne dair kafalarında sadece  'yukarıdan gelen talimatları uygulamak' olan vasıfsız, atanmış yöneticiler eliyle üniversitelerin geldiği hal bu resimde bir kez daha gözler önüne serildi. En çok da üniversitelerdeki yöneticilerin erkek egemen sistemi kurumlarda sürdürmeye ne kadar heveskâr olduklarını gördük bu resimden" diye belirtti.

Açıklamada, "Bu resim bizlere elbette başka şeyler de gösterdi; en çok da aynı fakültede çalışan öğretim üyelerinin ses çıkarması, itiraz etmesi gereken böyle bir olayda, onlardan çok öğrencilerin ses çıkarması, tepki göstermesi dekanın istifa etmesi ile sonuçlandı. Kurum çalışanlarının bu olayda sessiz kalması, atanmış vasıfsız yöneticiler eliyle varlığı sürdürülen erkek egemen sistemin üniversitelerde nasıl da kanıksandığının tipik bir göstergesidir" diye kaydedildi.

Erkek egemen cinsiyetçi anlayışın mide bulandırıcı bir şekilde kendini açık ettiği bu zihniyetin Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ile sınırlı olmadığını bildiklerini ifade eden Eğitim-Sen, "Bu zihniyetin, başta yönetim kademelerinde olmak üzere, üniversitelerimizin her köşesinde mahkûm edileceği zamana kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.