28 Mart 2024 Perşembe

Eğitim Sen: Gözaltılar derhal serbest bırakılsın

AYM önünde Meslek Nöbeti tutmak isteyen MYK üyeleri Simge Yardım ve Ahmet Karagöz olmak üzere çok sayıda eğitim emekçisinin işkenceyle gözaltına alınmasına tepki gösteren Eğitim Sen Genel Sekreteri Atabay, gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde meslek nöbetinde olan Eğitim Sen MYK üyeleri Simge Yardım ve Ahmet Karagöz'ün gözaltına alınmasına ilişkin Eğitim Sen Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen Genel Sekreteri İkram Atabay, MYK üyelerinin meslek onuruna sahpi çıkmak istedikleri için gözaltına alındıklarını kaydetti. Anayasa'ya aykırı düzenlemeler içeren ÖMK'nın bugün esastan görüşülmeye başlandığını hatırlatan Atabay, görüşmeler sırasında AYM önünde nöbet tutmak istediklerini ve AYM'ye ÖMK'yi iptal etme çağrısı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Nöbete yönelik polis saldırısını hatırlatan Atabay, Yardım ve Karagöz ile çok sayıda eğitim emekçisinin ters kelepçe işkencesiyle gözaltın alındığını söyledi. Atabay, şöyle devam etti: "Ülkemizde yıllardır uygulanan, özellikle son yıllarda belirgin bir şekilde artan yıldırma ve korkutma amaçlı saldırıların son hedefi yüz binlerce eğitim emekçisi adına AYM önünde toplanan sendika yöneticileri olmuştur. Siyasi iktidarın, kendileri gibi düşünmeyen, haksız ve adaletsiz uygulamalar karşısında itiraz eden, sesini yükseltenlere karşı gösterdiği tahammülsüzlük son dönemde öylesine artmıştır ki, iktidarın ve onun uzantılarının baskıcı politikaları artan şiddet ve gözaltılar ile sürdürülmektedir.

En doğal ve demokratik haklarımızı kullanmamızın yasa dışı bir şekilde engellenmesi ve sendika yöneticilerinin ters kelepçe ile gözaltına alınması kabul edilemez. Bu antidemokratik uygulamalara son verilmeli, arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde sananlar şunu çok iyi bilmelidir ki, haklı taleplerimizi her türlü baskı ve engellere rağmen savunmaya devam edecek, baskı ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz."