7 Eylül 2024 Cumartesi

Eğitim emekçilerinin direnişi 3. gününde 

Ankara'da nöbet eylemlerinin 3. gününde olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nı Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Eğitim-Sen ziyaret etti. Nöbet alanında açıklama yapan Eğitim-Sen, ortak mücadeleyi büyüttüklerini dile getirdi. 

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın taban maaş hakkı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda güvence altına alınması talebiyle 26 Mayıs'ta Ankara'da yaptıkları eylemin ardından Meclis parkında başlattıkları nöbet eylemi 3. gününde sürüyor. 

ENERJİ-SEN'DEN DAYANIŞMA ZİYARETİ
Özel sektörde çalışan ve hakları için mücadele eden eğitim emekçilerinin nöbetine dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Nöbet alanını bugün Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Anadolu Eğitim Sendikası ziyaret etti. Öte yandan Eğitim Sen de özel sektör çalışanı öğretmenlerin taleplerini sahiplendiklerini kaydetti. 

EĞİTİM-SEN'DEN NÖBET ALANINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nöbet alanında yapılan basın açıklamasında söz alan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, eğitimin ticarileşmesine ve piyasalaşmasına karşı; eşit işe eşit ücret hakkı için birlikte mücadele ettiklerini kaydetti. Asgari ücrete dahi yaklaşamayan ücretlerle geçinmek zorunda kalan, haftada 40-45 saatlik çalışma yükünün altında ezilen, okul yönetimi ve velilerin türlü mobbingleri ile karşı karşıya kalan eğitim emekçileri ve neredeyse mafyatik organizasyonlar haline gelmiş özel okul zincirlerine dikkat çeken Irmak, "Devletin her türlü kolaylaştırıcılığından faydalanan özel okul patronlarının kurduğu vakıflar ve derneklerle şekillenen özel okul sistemi. Bizler aynı fakültelerden mezun olmuş, aynı eğitimi almış nesil inşacılarıyız. Atamalardaki garabet yüzünden aynı işi yaparken şu anda 6 parçaya bölünmüş eğitim emekçileriyiz. Özel okullarda çalışan, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş şeklinde mesleğimizin başına sıfatlar konularak bizi paramparça etmeye çalışsalar da her birimiz aynı işi yaptığımızın farkındayız. Aynı işi yapanlara aynı sosyal, ekonomik, özlük haklar sağlanmasını savunanlarız. Kısa zaman dilimi içinde getireceğiniz öğretmenlik meslek kanununun bu çerçeve de ele alınmasını isteyenleriz. Hedef haline getirilen eğitim emekçilerinin kaybolan itibarının tekrar tahsis edilmesi için mücadele ediyoruz. Her bir kelimesine kitaplar dolusu makaleler yazılan ‘Kamusal, bilimsel, parasız, laik, anadilinde eğitim' bizim temel şiarımız, temel mücadele alanlarımız. O yüzden değerli arkadaşlar eğitimin tüm bileşenleri ile ortaklaşma, birleşme, dayanışma ile mücadelemizi büyütmek artık bir zorunluluk halidir" dedi. 

Irmak, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın talepleriyle birlikte şu talepleri sıraladı:
🔹"ÖMK ile yaşanılacak hak kayıplarına karşı,
🔹 Özel okul, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, uzman, baş gibi sıfatlarla öğretmenlik mesleğine dayatılan parçalı istihdama karşı,
🔹Atama yönetmeliğindeki hukuksuzluğa karşı,
🔹Eğitimin ticari ve piyasacı uygulamalarına karşı ortak hatta ilerleme için,
🔹Eşit işe eşit ücret için mesleğimiz, onurumuz, geleceğimiz için, mücadeleyi büyütüyor, ortak hareket ettiğimizi ilan ediyoruz."