25 Nisan 2024 Perşembe

Efrîn özgürleştirilinceye kadar direnişe devam

Efrîn'e yönelik işgal saldırısının dördüncü yılı dolayısıyla Girê Spî kampı ile Rakka ve Tabqa Hukukçular Birliği açıklamalar yaptı. Açıklamalarda uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine işgal altındaki bölge halklarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

Ayn İsa ve Rakka'da Türk devletinin Efrîn'e yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırısının dördüncü yılı dolayısıyla eylemler yapıldı.

Ayn İsa'da bulunan Girê Spî kampındaki göçmenler, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'e dönük işlediği suçları kınamak için basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan Girê Spî Kampı Yönetimi Eşbaşkanı Mihemed El-Şêx uluslararası toplumun Efrîn'in işgaline ve halka yönelik suçlara sessiz kalmasını kınadı.

Açıklamada, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine işgal altındaki bölgelere ve Efrîn halkına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı. Efrîn özgürleştirilinceye kadar direnişe devam edileceği sözü verildi.

TÜRK DEVLETİ SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR
Rakka ve Tabqa'da ise Avukatlar Birliği ve Toplumsal Adalet Meclisi, Toplumsal Adalet Divanı önünde açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Rakka Hukukçular Birliği Eşbaşkanı Xalid Hesen, "Efrîn ve köylerine yönelik işgal saldırılarının yıl dönümünde Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Türk devleti Serêkaniyê, Girê Spî, Kuzey ve Doğu Suriye'nin özgür halkına karşı suç işlemeye devam ediyor" denildi.

Türk devletinin yasaklı silahları kullandığını hatırlatan Hesen, bu saldırıların savaş suçu olduğunu belirtti. Hesen, "Tüm uluslararası insan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni, halkımıza karşı işlenen suçların durdurulması için müdahale etmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Saldırılara karşı direnen Kobanê ile işgal altındaki başta Efrîn olmak üzere tüm kentlerdeki halkın direnişini selamlayan Hesen, şunları belirtti, "Halkımıza tüm gücümüzle yanlarında olacağımızın sözünü veriyor ve halkı tüm unsurlarıyla Türk rejimine karşı birleşmeye çağırıyoruz."