7 Eylül 2024 Cumartesi

Ecevit Piroğlu için iki kentte eylem

Sırbistan'da 3 yıllık tutsaklığının ardından tahliye edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun seyahat özgürlüğünün sağlanması için Paris ve Stuttgart'ta eylem düzenlendi.

3 yıldır Sırbistan'da tutsak edilen ve yakın zamanda tahliye edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'na Sırbistan'dan çıkış yasağı konmasına karşı 2 kentte eylem düzenlendi.

PARİS
Fransa'nın başkenti Paris'te AVEG-KON'a bağlı ACTIT'in çağrısıyla Strasbourg kemeri önünde eylem düzenlendi. Ecevit Piroğlu'nun fotoğrafları taşınan eyleme Bir-Kar ve ADHK üyeleri de katıldı.

Birleşik mücadele ve açlık grevi direnişi sonucu Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakıldığı kaydedilen eylemde, Piroğlu'nun serbest kalmasının mücadelenin sadece ilk etabı olduğu vurgulandı.

Piroğlu Sırbistan'ı terk etmedikçe gerçek özgürlüğüne kavuşmuş olmayacağı dile getirilen açıklamada, Piroğlu'na Sırbistan'ı terk etmesi için belli bir süre tanınmasına rağmen ülkeden çıkışının engellendiğine işaret edildi. Bu yolla verilen sürenin dolmasının ardından Piroğlu'nun tekrar tutuklanmasının amaçlandığı kaydedilerek, Piroğlu'nun hala Türk devletine teslim edilme tehdidi altında olduğu vurgulandı.

Eylem, "Ecevit Piroğlu'na seyahat özgürlüğü", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.

STUTTGART
Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi Almanya'nın Stuttgart kentinde Sırbistan Konsolosluğu önünde yan yana geldi. "Ecevit Piroğlu'na özgürlük" pankartı açılan eylemde dayanışma sloganları atıldı.

Ortak açıklamanın ardından Sırbistan Konsolosluğu yetkilileri eylem yerine gelerek, "AB ve Türkiye'nin baskısı altındayız. Biz buradan bir şey yapamayız, bizim gücümüz yetmez" şeklinde ifadelerde bulundu.