6 Ekim 2024 Pazar

Dünyanın dört bir yanında Filistin'le dayanışma eylemleri

Dünyanın dört bir yanında sokağa dökülen halklar siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını lanetledi. Devletlere çağrı yapan halklar İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesini istedi. 

Filistin ve Lübnan halklarının direnişi dünyanın dört bir yanında yapılan eylemlerle selamlandı. Aksa Tufanı hamlesinin birinci yılına günler kala yapılan eylemlerde siyonist İsrail'in soykırım saldırılarına dikkat çekildi, İsrail'le tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısı yapıldı. 

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'te on binlerce kişi Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışmak amacıyla alanlara indi. Republique Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda kişi pankart ve Filistin bayraklarıyla Place de Clichy'e kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Siyonist İsrail devletinin Gazze, ve Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği katliamları protesto eden kitle Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışma mesajları verdi.

CGT, NPA, Lutte Ouvriere gibi sendika ve partilerin kortejleriyle katılım gösterdiği eylemde göçmen örgütler de yerini aldı. Georges Abdallah ile dayanışma Komitesi, ACTIT, YS ve SKB'nin de bayraklarıyla yer aldığı eylemde siyonist İsrail devleti lanetlendi.

Eylemde ICOR'un 1-7 Ekim eylem haftası çağrısı kapsamında bildiri dağıtıldı. MLKP bayraklarının taşındığı kortejde sık sık "Özgür Filistin", "İsrail'e boykot" sloganları yükseldi.

İSVEÇ
İsveç'in başkenti Stockholm'ün Odenplan bölgesinde toplanan çok sayıda kişi İsveç Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, "Katil İsrail Filistin'den defol" ve "Katil İsrail Lübnan'dan defol" sloganları atıldı.

İsveçli aktivist Benjamin Robol, "Bir yıldır devam eden korkunç soykırım için bir kez daha buradayız. Netanyahu'nun savaşı giderek büyüyor ve tüm bunlar emperyalizm yüzünden oluyor. Bu nedenle sistemin temelinden mücadele etmeliyiz" dedi. İsveç Sol Parti Milletvekili Nadja Awad da İsveç hükümetinin İsrail'in Filistin ve Lübnan'da yaptıklarına karşı durması gerektiğini söyledi.

GÜNEY AFRİKA
Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yüzlerce kişi ABD Başkonsolosluğu önünde toplandı.

İSPANYA
İspanya'nın Bilbao kentinde de binler İsrail'in saldırılarını kınadı, Gazze ve Lübnan'a desteklerini gösterdi.

İNGİLTERE
İngiltere'nin başkenti Londra'da toplanan yüz binler, iktidara seslenerek, İsrail'in katliamlarında İngiliz silahlarının da kullanıldığını ifade etti, "Katliamcı İsrail devletine silah satışlarını durdur" çağrısı yaptı.