7 Eylül 2024 Cumartesi

Duhok'ta MİT-KDP kontrol noktasında halktan pasaport isteniyor

KDP'nin istihbarat kurumu Parastin'i ve MİT, Duhok merkez ile Amêdiyê ilçesi arasında ortak bir kontrol noktası kurdu. Kontrol noktasından geçenlerden ülkeler arası sınır bölgesinden geçermiş gibi pasaport istendiği, halkın gıda ve eşyalarına el konulduğu öğrenildi.

KDP'nin, işgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal ve saldırılarına verdiği destek ve geliştirdiği işbirliği devam ediyor.

Rojnews'in yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Parastin (KDP istihbarat kurumu) ve MİT, dün gece Duhok'un merkezi ile ilçesi olan Amêdiyê'nin Zawête beldesindeki Qentara Vadisi arasında yeni bir kontrol noktası kurdu.

Kontrol noktasının Parastin adı altına kurulduğu, ancak uygulamada kontrol noktasında KDP ve MİT'in ortak çalışma yürüttüğünü bildirilirken, geçişlerde ülkeler arası sınır geçişi yapılıyormuş gibi halktan pasaport istendiği öğrenildi.

Kontrol noktasında ayrıca gerilla güçlerine gıda gönderildiği bahanesiyle halkın gıda ve eşyalarına el konulduğu kaydedildi.

Kısa bir süre önce de işgalci Türk devletinin Berwarî Bala'da kimlik kontrol noktası kurduğu görüntülenmişti.

BIRADOST BOMBALANDI
Bu arada işgalci Türk devletine ait savaş uçakları Biradost'ta bulunan 7 bölgeyi bombaladı.

Rojnews'in yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, savaş uçakları Hewlêr'in Biradost alanına bağlı Berbizina, Panekeşk, Sinîn, Tarisa, Çiyayê Robê, Lêtan ve Binqeratê bölgelerini 2 saat boyunca aralıksız şekilde bombaladığı bilgisi yer aldı.

Bombardıman sonucu bölgede yangın çıktığı belirtildi.