21 Mayıs 2024 Salı

DTK: Kürdistan kadınının özgürlük umudu hedef alındı

Paris katliamının yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan DTK, "Kürdistan kadınının ataerkil sisteme karşı çağdaş-demokratik-özgürlükçü bir sistemi kurmanın umudu haline gelmesi gerçeği Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i uluslararası güçlerin hedefi haline getirmiştir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te katledilen Kürt siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, üç devrimci Kürt kadının Paris'te katledilmesinin uluslararası güçlerin bilgisi, onayı ve himayesi olmadan gerçekleşmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi.

Paris katliamı davası zamana yayılarak üstü örtülmeye, uluslararası güçler tarafından evrensel bir hukuk cinayeti işlenmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, "Uluslararası toplum, Paris katliamının planlayıcılarını ve uygulayıcılarını hesap vermekten kurtaracak bu hukuk cinayetinin işlenmesine izin vermemeli, sessiz kalmamalıdır. Paris katliamını gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti devleti başta olmak üzere, katliamda sorumluluğu olan tüm uluslararası güçlerin tarih ve insanlık karşısında mutlaka mahkum olacağına ve hesap vereceklerine olan inancımız-irademiz son derece güçlüdür" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:
"Sakine Cansızların ardılları olan Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar 4 Ocak 2016'da aynı amaçla Silopi'de katledildiler. Sakine, Fidan, Leyla, Sêvê, Pakize ve Fatma yoldaşlarımızı şehadetlerinin yıldönümünde bir kez daha saygıyla anıyor, onların mücadeleci, direnişçi ve öncü kişiliklerinden aldığımız güçle özgürlük mücadelemizi mutlaka zaferle taçlandıracağımızı belirtiyoruz.

"9 Ocak Paris katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız. Katliamın sorumluları tarih, insanlık ve evrensel hukuk karşısında hesap vermekten kaçamayacaktır."