20 Mayıs 2024 Pazartesi

DSG savaşçıları son yolculuklarına uğurlandı

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısında Qamişlo'da ölümsüzleşen DSG savaşçısı Rojhat Amed, son yolculuğuna uğurlandı. 4 DSG savaşçısı için de tören düzenlendi ancak cenazeleri verilmediği için defnedilemedi.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısına karşı direnişte ölümsüzleşen 5 DSG savaşçısı için tören düzenlendi. 4 savaşçının cansız bedenleri TSK ve desteklediği çetelerin elinde olduğu için sadece Rojhat Amed'in cenazesi toprağa verildi.

Şehit Delil Saruxan şehitliğinde düzenlenen törene TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xalil, Özerk Yönetim temsilcileri, Qamişlo Meclisi, PYD, TKŞ, HPC ve Asayiş üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xalil, "Halkının özgürlüğü için yaşamını feda eden bu gençler bize gösteriyor ki Kürt halkı bütün düşmanlarına karşı birlikte mücadele etmeli. Bu şehitler Kuzey Kürdistan'ın farklı yerlerinden Rojava halkının çığlığına koştular. Bu savaşçılar bu topraklatrda yaşayan halkaların özgürlüğü için işgalcilere karşı topraklarını savunurken şehit düştüler. Halkımız şehitlerine sahip çıkmalı" dedi.

Halkların hala işgale karşı direndiğini vurgulayan Xalil, işgal saldırısının sürdüğünü söyledi. Xalil, şunları söyledi: "Özgürlüğümüzün ve kazanımlarımızı korumak için bedeller ödememiz gerekiyor. Halkımız özgürlüğünü savunmak için bedel ödemekten geri durmuyor. Biz özgür bir yarına birlikte uyanmak istiyorsak bu yaşadıklarımız sürekli aklımızda ve zihnimizde olacak. İnsan ne zaman korkar? İnsan direnmediğinde mücadele etmediğinde korkar. Şehitler vermekte korktuğunda, direnişin kazanacağına inanmadığında ancak ve ancak biz korkmalıyız. Fakat bu halk çok canlı bir halk, ayakta ve mücadele ediyor. Bu halk dört parça Kürdistan'dan şehitler vermeye hazır. O zaman bizim korkumuz yok. Biz daha fazla direnişi büyütmeliyiz."

Konuşmaların ardından DSG savaşçısı Rojhat Amed, sloganlarla toprağa verildi.