17 Mayıs 2024 Cuma

DSG savaşçıları işgal saldırılarını geri püskürttü

İşgal altındaki Serekaniye, Til Temir, Gire Spi ve Minbic'te TSK ve çetelerin saldırılarına karşı DSG savaşçıları direnişlerini sürdürüyor.

TSK ve desteklediği Suriye Milli Ordusu'na bağlı çetelerin saldırıları çok sayıda kentte devam etti. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçıları, işgal saldırılarına karşı Serekaniye, Til Temir, Gire Spi ve Minbic'te direnişlerini sürdürüyor.

GIRÊ SPÎ
QSD savaşçıları, Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa'nın Qoremaz köyüne gerçekleştirdiği saldırıları geri püskürttü. Eyn Îsa'nın kuzeydoğusundaki köye ağır silahlarla üç koldan gerçekleştirilen saldırıya karşı DSG savaşçıları, büyük bir direniş sergiledi. Bölgedeki şiddetli çatışmalar uzun süre devam etti.

ANHA'nın haberine göre; işgalci çeteler Girê Spî'de onlarca geni kaçırdı ve kentin tüm yollarını kapattı.

İşgalci çeteler, Eyn Îsa'ya 16 kilometre uzaklıkta bulunan M4 uluslararası karayolu üzerindeki El-Mesûdiyê köyüne de saldırı gerçekleştirdi. DSG savaşçılarının direnişi üzerine çeteler bölgeye giremedi.

SERÊKANIYÊ
Çeteler Serêkaniyê'ye bağlı Mehmûdiyê köyüne de saldırı gerçekleştirdi. DSG savaşçılarının direnişi sürdürdüğü köyde şiddetli çatışmalar yaşandı.

TIL TEMIR
İşgal güçleri Til Temir'e bağlı Sebatiya Yekem ve Hewîşa köylerine de işgal saldırısı başlattı. Kente 10 kilometre uzaklıktaki köylerdeki saldırılar direnişle geri püskürtülürken, işgalciler bölgeden kaçtı.

MINBIC
Minbic Askeri Meclisi, çetelerin Cat ve Toxar köyündeki askeri noktalarına dönük saldırılarını geri püskürttü. 2 çete öldürüldü.