4 Mayıs 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da kadınlar yarınki yürüyüş öncesi bildiri dağıttı

Diyarbakır'da kadınlar, şiddete karşı yarın yapılacakları yürüyüş öncesi bildiri dağıttı.

Diyarbakır'da kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yarın saat 16.00'da Bağlar ilçesinde bulunan Oryıl Petrol kavşağında düzenleyecekleri yürüyüş öncesi bildiri dağıttı.

Bağlar ilçesi Sakarya Caddesinde gerçekleştirilen bildiri dağıtımına HDP Milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Semra Güzel destek verirken, Barış Anneleri Meclisi, tutsak anneleri ve yakınları ile çok sayıda kadın katıldı.

Yöresel kıyafetler giyen kadınlar, "Jin, jiyan, azadî", "Jin jiyan e, jiyanê nekûje", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Direne direne kazanacağız", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları atarak, zılgıt çekti.

Bildiri dağıtımı boyunca kadına yönelik şiddetee karşı mücadele çağrıları yapan kadınlar, "Biz öldürülmeyi, şiddet görmeyi hak etmiyoruz. Bizim görevimiz çocuk doğurmak, evde oturmak değil. Bizler kadınız, haklarımız var. Şiddete 'dur' diyelim, hep beraber yürüyelim" diye seslendi.

Bildiri dağıtımına çevrede bulunan esnaf ve kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Sloganlara eşlik eden kadınlar, şiddete ve kadın katliamlarına karşı durulması gerektiğine vurgu yaptı. Bildiri dağıtımı sırasında kadınlarla yapılan sohbetlerde, kadınlara şiddetle ilgili ve şiddete karşı ne yapılması gerektiği ile ilgili kısa bilgilendirmeler de yapıldı.