27 Temmuz 2024 Cumartesi

Diyarbakır'da kadına yönelik şiddete karşı eylem

Diyarbakır'da katledilen kadınların isimleri tek tek okundu, kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Şiddetle Mücadele Ağı ve Dicle Amed Kadın Platform'u (DAKAP) son aylarda katledilen 30 kadın için Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Roboskî Parkı'nda anma gerçekleştirdi. Açıklamaya Tevgera Jinen Azad (TJA), Rosa Kadın Derneği, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, DEM Parti ve DBP il-ilçe örgütü ve çok sayıda kadın katıldı.

Rosa Kadın Derneği Başkanı Suzan İşbilen, her geçen gün kadın katliamlarını arttığına vurgu yaparak şunları söyledi: "Yıllardır kadına yönelik şiddet hiçbir zaman durmadı. Özellikle de 2024 yılı itibariyle de kadına yönelik şiddet, kadın katliamları ve kadın cinayetleri her geçen artmakta. Biz buna dair birçok açıklama, eylem ve etkinlik yaptık. Ancak görünen o ki ancak katliamların vardığı nokta bazı günlerde 3-4 kadın arkadaşın katledildiği günler oluyor. Biz artık buna söyleyecek söz bulamıyoruz ve bu etkinliği farklı bir şekilde planladık. Basın açıklaması ve duyuru yapmadan etkinliğimizi yapacağız."

Anma kadınların, katledilen kadınların isimlerini okunmasıyla başladı. Ardından  oturma eylemi gerçekleştirildi. "Jın Jiyan azadî", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" sloganları atıldı.